HomeΓύρω από ένα βιβλίοΚριτικές-ΣχολιασμοίΠόσο δίκαιο έχεις – Νεφέλη Μεγκ – Σχολιάζει η αρχαιολόγος Δήμητρα Σαμλίδου.

Πόσο δίκαιο έχεις – Νεφέλη Μεγκ – Σχολιάζει η αρχαιολόγος Δήμητρα Σαμλίδου.

Πόσο δίκαιο έχεις – Νεφέλη Μεγκ – Σχολιάζει η αρχαιολόγος Δήμητρα Σαμλίδου.

 

 

Πόσο δίκαιο έχεις

(γράφει η Δήμητρα Σαμλίδου)

 

Αν πολλές φορές σε μία κατάσταση νιώθεις αδικημένος, ή ότι σε “πνίγει” το δίκαιο και δεν μπορείς να μιλήσεις, ή πού να το βρεις, η       σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ έχουν ετοιμάσει έναν πρακτικό οδηγό για την  καθημερινότητά σου.

 

Γεννημένη το 1997 και μεγαλωμένη στην Έδεσσα, η Νεφέλη Μεγκ σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, αποφοιτώντας μόλις το 2020. Παρόλα αυτά, έχοντας σαν όνειρο τις σπουδές στον κινηματογράφο, παράτησε την πολλά υποσχόμενη καριέρα ως δικηγόρος και ασχολείται με την κωμωδία και το Youtube. Είναι δημιουργός του podcast Μπούκλα 99, το οποίο αριθμεί πάνω από 1.000.000 ακροατές. Μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram, η Μεγκ ενημερώνει τον κόσμο με βίντεο για διάφορα νομικά ζητήματα με απλό και καθημερινό τρόπο. Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο της έργο.

 

 

Δεν πρόκειται για συσχέτιση με τον μέγιστο φιλόσοφο Άρτουρ Σοπενχάουερ και το έργο του Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο, γενικά δεν πρόκεται για τέχνη, ούτε φιλοσοφία. Είναι ένα εγχειρίδιο που αναλύει νομικά ζητήματα, τα οποία αφορούν την καθημερινότητά μας και διάφορες περιστάσεις, στις υποίες ενδεχομένως να εμπλακούμε. Αποτελείται από μικρά κεφάλαια στα οποία αναπτύσσονται διάφορες συγκυρίες στο εργασιακό περιβάλλον, το διαδίκτυο, τα δικαστήρια. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να καταστήσει κατανοητό το νομικό σύστημα της χώρας μας, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις της ΕΕ.

 

Με γραφή απλή, λαϊκή και ύφος προφορικό, η αφηγήτρια που ταυτίζεται με τη συγγραφέα, απευθύνεται άμεσα στον αναγνώστη, εξηγεί τη νομική ορολογία, τους νόμους, το Σύνταγμα. Παραθέτει παραδείγματα, τόσο απλών ανθρώπων σε απλές ασχολίες, όσο και γεγονότα που συνέβησαν πραγματικά στις χώρες του κόσμου ή σε πόλεις της χώρας μας. Παράλληλα, προτρέπει ή αποθαρρύνει τον αναγνώστη τι να πράξει και τι όχι στις περιστάσεις που αναφέρονται στο βιβλίο.

 

Μια πρωτότυπη ιδέα που έλειπε από μία ελληνόγλωσση βιβλιοθήκη, το “Πόσο δίκαιο έχεις” κεντρίζει αμέσως τον αναγνώστη και στρέφει το ενδιαφέρον του στις σελίδες του βιβλίου. Η ανάγνωση κυλάει ευχάριστα, αφού η συγγραφέας έχει καταφέρει να εκλαϊκεύσει ένα περίπλοκο νομικό σύστημα, όπως το ελληνικό και να κάνει τον αναγνώστη να το εμπεδώσει. Τελικά, σε αυτή την προσπάθεια η Νεφέλη Μεγκ είχε δίκαιο.

 

                                                                                                                         

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.