HomeΓύρω από ένα βιβλίοΕκδηλώσειςΠαρουσίαση του βιβλιου – Σφουγγάρια της λήθης.

Παρουσίαση του βιβλιου – Σφουγγάρια της λήθης.

Παρουσίαση του βιβλιου – Σφουγγάρια της λήθης.

 

    Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλιου της Μαρίας Καμηλάκη  “Σφουγγάρια της λήθης“.

 

Μια συναρπαστική  πλοκή, δυνατή και κινηματογραφική, η οποία κρατά τον αναγνώστη «δέσμιο» έως τις τελευταίες σελίδες.

Μια πλοκή με έντεχνα δομημένους χαρακτήρες, ζωντανούς, σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο αναγνώστης να δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τη μυθοπλασία από την πραγματικότητα.

Χαρακτήρες που παλεύουν, με το φως και το σκότος, το δίκιο και το άδικο, την τύχη και τη μοίρα, χαρακτήρες που παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό στο «παιχνίδι» της ζωής.

Διότι η ζωή, συνήθως δε χαρίζεται και αν τύχει και καταλάβει πως αντέχεις, σε χτυπά για να εξερευνήσει τα όρια σου, γελώντας ειρωνικά πίσω, από τα μισόκλειστα παραθυρόφυλλα.

Κάποιες φορές ωστόσο συναντά μερικούς ανθρώπους που θα έλεγες πως είναι φτιαγμένοι από άλλου είδους υλικά. Άνθρωποι φτιαγμένοι από αέρα και φωτιά, σίδερο και θάλασσα φουρτουνιασμένη, ικανούς να αντισταθούν, να παλέψουν με πείσμα μαζί της, να γονατίσουν, να πέσουν, να ματώσουν για την ελπίδα.

Άλλοτε κερδίζουν, άλλοτε χάνουν και απολαμβάνουν με παιδική αφέλεια, μικρές ή μεγάλες νίκες δίχως να γνωρίζουν πως η ζωή έχει τον τελευταίο λόγο και εκείνη, δε δίνει ποτέ, δίχως αντάλλαγμα.

Στον υπέροχο κήπο του Ρεθύμνου υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και ο χαιρετισμός  πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο κ.Γιώργο Μαρινάκη.
                                    
Ομιλητές:
Κατερίνα Πατηνιωτάκη , ραδιοφωνική παραγωγός
Φέφη Βαλαρή- Σκουρδουμπή, Πρέδρος Λύκειου Ελληνίδων
Αδάμος Μουζουρής,Ιστορικός- Λογοτέ
χνης.
Χρήστος Τζαντής, Εκδότης” Ραδάμανθυς”
και η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Καμηλάκη – Μανογιαννάκη
Συντονιστής
Νίκος Δερεδάκης,
Εκπαιδευτικός – Ιστορικός Ερευνητής
                     
                       
             
                       

Η Μαρία Καμηλάκη κατάγεται από το Μοναστηράκι Αμαρίου Ρεθύμνης. Δασκάλα με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στο έργο της, στρέφεται και προς την Λογοτεχνία, αφού από μικρή αγαπούσε το γράψιμο και δεν ήθελε να μείνει ανεκπλήρωτος πόθος. Γράφει ποιήματα – από αυτά, πολλά έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ ετοιμάζεται η έκδοση ποιητικής της συλλογής. Έχει γράψει και διασκευάσει λογοτεχνικά έργα για μαθητικές παραστάσεις στα σχολεία που υπηρέτησε, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε σχολικά περιοδικά. Το 2019 διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος. Τα «Σφουγγάρια της λήθης» είναι το 2ο μυθιστόρημά της που εκδίδεται.

Πίνακας εξωφύλλου: Λίλιαν Μανολακάκη

 

                                                 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.