HomeΑρθρογραφίαΥγείαΨυχολογία-ΨυχανάλυσηΠού χάθηκες; – Γράφει η Έλένη Περινού.

Πού χάθηκες; – Γράφει η Έλένη Περινού.

Πού χάθηκες; – Γράφει η Έλένη Περινού.

“Πού χάθηκες;”

Η Ελένη Περινού ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στυλίδα.

 

Πόσες παραχωρήσεις έχεις κάνει και πόσο ακόμα θα υποχωρείς στα θέλω των άλλων, αγνοώντας τα δικά σου πραγματικά θέλω; Πότε θα δώσεις σημασία στον εαυτό σου και σ’ αυτό που θέλει αληθινά η καρδιά σου; Νομίζεις πως ο χρόνος είναι ατελείωτος; Νομίζεις πως έχεις κάτι άλλο πέρα από το ΤΩΡΑ; Πού είσαι; Ποιός είσαι στ’ αλήθεια; Πού πήγαν τα όνειρά σου, πού πήγαν τα σχέδια και η όρεξη να δημιουργήσεις; Πού πήγε εκείνο το παιδικό σου κομμάτι που ήταν ανέμελο και χαρούμενο μέσα στο παιχνίδι του, μια βόλτα στη θάλασσα και μια κούνια στην παιδική χαρά; Πού έχασες την αλήθεια σου; Τη χαρά σου; Γύρνα πίσω και θυμήσου ποιός είσαι; Τι κάνεις εδώ που βρίσκεσαι. Πού έχασες το νόημα μαζί με το μικρό παιδί μέσα σου; Γύρνα πίσω και ξαναβρές το. Πάρε τα χαλικάκια βήμα βήμα και γύρνα πίσω να το βρεις, σαν τον κοντορεβιθούλη. Η ευτυχία είναι εκεί, σε περιμένει. Στο χαμένο σου κομμάτι, αυτό που ξέχασες και εγκατέλειψες τότε που αποφάσισες να γίνεις αυτό που πρόσταζαν οι κανόνες, η κοινωνία ή το οικογενειακό σου σύστημα. Τότε έχασες τον εαυτό σου. Γιατί πίστεψες ότι έπρεπε να τον διαμορφώσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να είσαι αρεστός. Κι έτσι έκρυψες πολλά κομμάτια σου, κομμάτια ατόφια κι αληθινά, που είναι εκεί και σε περιμένουν. Να τα πάρεις αγκαλιά και να γίνεις ένα μαζί τους. Ο πολύτιμος και ακριβός εαυτός είναι ακόμα κάπου κρυμμένος και μόνο εσύ ξέρεις που είναι. Και μόνο εσύ μπορείς να τον βρεις και να τον αγαπήσεις ξανά απ’ την αρχή.

 

 

Η Ελένη Περινού ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στυλίδα. Οι πρώτες της σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών την ώθησαν να ασχοληθεί αρχικά με την παιδαγωγική ως νηπιαγωγός, ενώ αργότερα τελειώνοντας το τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το ενδιαφέρον της στράφηκε στον τομέα της ψυχοθεραπείας. Το 2004 εγκαταλείπει την Αθήνα και επιλέγει να ζήσει μόνιμα στην ανατολική Κρήτη όπου και εργάζεται ως ψυχολόγος. Ξεκίνησε τη βασική της εκπαίδευση στο χώρο της ψυχανάλυσης, αλλά σύντομα άλλαξε κατεύθυνση ακολουθώντας άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Καθοριστική στάθηκε η θεραπεία Gestalt, που σημάδεψε την πορεία της και παραμένει ως τώρα κύριος άξονας δουλειάς μέσα στη θεραπευτική σχέση. Εκτός από την ατομική ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία ζεύγους και την οικογενειακή συμβουλευτική, έχει οργανώσει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, ομάδες αυτογνωσίας, μουσικοθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης ατόμων με ανίατες νόσους και ομάδες γονέων. Παράλληλα είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Μέσα από την μακρά μουσική συμπόρευση με τον συνθέτη Χρίστο Τσιαμούλη, ο οποίος μελοποίησε στίχους της, τα τραγούδια της ερμηνεύτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, η Κατερίνα Παπαδοπούλου κ.ά. Η πρώτη της συγγραφική εμφάνιση έγινε το 2001 με το Best Seller: Σαν να σε ξέρω χρόνια από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ακολούθησε το δεύτερο μυθιστόρημα από τις ίδιες εκδόσεις: Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα.

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.