HomeΑρθρογραφίαΔιάφορα ΆρθραΠάντα υπαρχει χρόνος για ενα βιβλίο.

Πάντα υπαρχει χρόνος για ενα βιβλίο.

Πάντα υπαρχει χρόνος για ενα βιβλίο.

 

 

Είναι γνωστό πως τα παιδιά μαθαίνουν δια τοy παραδείγματος. Τα παιδιά λοιπόν, που μεγαλώνουν σε σπίτι στο οποίο υπάρχει βιβλιοθήκη έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να γίνουν φανατικοί αναγνώστες.

Οι πιθανότητες αυτές δεν είναι καθόλου αμελητέες. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με βιβλία έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να διαβάσουν.

Από χώρα σε χώρα τα ποσοστά διαφέρουν με πρώτους φυσικά, τους Σκανδιναβούς.

Το γεγονός αυτό, στην εποχή της εικόνας ,φαίνεται ίσως δύσκολο,παρόλα αυτά μια βιβλιοθήκη 80-300 βιβλίων δεν μπορεί να θεωρηθεί ακατόρθωτο.

 

Η συνήθη δικαιολογία είναι πως πλέον χρόνος δεν υπάρχει,αυτό όμως είναι ένας ακόμη,μύθος. Κάνεις από όσους διαβάζουν δεν έχει χρόνο. Μη ξεχνάτε πως ο χρόνος είναι πολλές φορές “ελαστικός”.

Ο χρόνος που περιμένετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς,ο χρόνος που ξοδεύετε σε αυτά μετακινούμενοι,ο χρόνος αναμονής σε κάθε είδους προθαλάμους,σταθμούς, ουρές,ο λίγος χρόνος που μπορούμε όλοι να ξεκλέψαμε ανάμεσα σε μια άλλη εργασία, ο χρόνος κατά τις απογευματινές ώρες που δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε,ο χρόνος πριν να μας πάρει ο ύπνος,ο πολύς χρόνος που σπαταλάμε ακούγοντας ή βλέποντας ανούσια προγράμματα, στο σύνολο τους ,είναι αρκετός για να διαβάσουμε έως δεκαπέντε βιβλία τουλάχιστον το χρόνο!

Βλέπουμε λοιπόν, πως τελικά αυτό που λείπει δεν είναι ο χρόνος. Μας λείπει η διαχείριση του.

Βρείτε λοιπόν όλα αυτά τα ανεκμετάλλευτα κενά,κλείστε ότι σας αποσπά την προσοχή,βάλτε ένα βιβλίο στην τσάντα σας και αφιερώστε όσο από τον πολύτιμο χρόνο έχετε, για να διαβάσετε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε υπέροχα και δε θα χάσετε το χρόνο σας.

Δύσκολο;

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.