HomeΑρθρογραφίαΔιάφορα Άρθρα“Η Λίλη Λαμπρέλλη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης” – Γράφει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

“Η Λίλη Λαμπρέλλη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης” – Γράφει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

“Η Λίλη Λαμπρέλλη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης” – Γράφει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

Είχαμε την τύχη και τη χαρά να απολαύσουμε την αγαπημένη Λίλη Λαμπρέλλη,στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης -Φ.Ε.Ξ.- σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Δήμητρα Πυργελή.

Η Λίλη, μας αφηγήθηκε με το μοναδικό της τρόπο, λαϊκά παραμύθια και μας ταξίδεψε σε άλλους κόσμους τόσο μακρινούς μα και τόσο κοντινούς. Μας πήγε ως τα πέρατα του κόσμου και μας επέστρεψε πίσω, βαθιά στην καρδιά μας!

Μας μίλησε,μας διηγήθηκε ένα σωρό πράγματα και μας βοήθησε να δούμε για άλλη μια φορά, πως όλοι είμαστε ίδιοι και διαφορετικοί,πως η αγάπη μιλά παντού την ίδια γλώσσα,πως η αγκαλιά είναι εξίσου θεραπευτική σε όλο τον κόσμο και πως, μια άσχημη κουβέντα κάνει το ίδιο κακό, είτε εδώ, είτε στην άλλη άκρη της γης.

Αυτό κάνουν τα παραμύθια,μιλούν για μας, για τον άνθρωπο,τη ζωή, το παρελθόν και το μέλλον. Αυτό έκανε και η Λίλη,μίλησε για εμάς,σε εμάς, στοχεύοντας το νου και την καρδιά, τα πέτυχε και τα δύο.

Το κοινό -όλων των ηλικιών από τα μικρά παιδιά έως τους μεγαλύτερους – παρα το γεγονός πως οι αφηγήσεις κράτησαν περίπου δύο ώρες έμεινε μαγεμένο και “κρεμασμένο” απο τα χέιλη της!

Σε ευχαριστούμε πολύ Λίλη Λαμπρέλλη ελπίζουμε να έρθεις και πάλι,σύντομα!

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.