HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΕγώ, η Ευρώπη – Βλάσσης Χ. Τρεχλής.

Εγώ, η Ευρώπη – Βλάσσης Χ. Τρεχλής.

Εγώ, η Ευρώπη – Βλάσσης Χ. Τρεχλής.

   

Βλάσσης Χ. Τρεχλής
Εγώ, η Ευρώπη

Μυθιστόρημα

Το ημερολόγιο της Ευρώπης, μιας δεκαεξάχρονης  κοπέλας που αφήνει το χωριό της στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και πηγαίνει με τον πατέρα
της να εγκατασταθεί στη Βιέννη.

Η δεκαεξάχρονη Ευρώπη Αρμιάνη φεύγει από την πατρίδα της, τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, και εγκαθίσταται στη Βιέννη. Εκεί, θα συναντήσει τον γερο-Φάουστ ο οποίος όχι μόνο θα της διδάξει τα γερμανικά αλλά και θα της πει ένα σωρό ιστορίες που όλες έχουν στον πυρήνα τους τη συναρπαστική περιπέτεια της συνονόματής της Ευρώπης.

Μεγαλείο και πτώση, νίκες και ήττες, θυσίες και προδοσίες, μύθοι και θρύλοι, ποίηση και φιλοσοφία, ζωγραφική και μουσική, όλα αυτά μαζί, αν και μακρινά, αν και περασμένα, ανακαλύπτει ότι εξακολουθούν να καθορίζουν την ύπαρξή της.

Εκτός από τον Φάουστ, ο Μπετόβεν θα προφητέψει το μέλλον της και θα της αφιερώσει ένα έργο του που εκείνη τον ενέπνευσε να ολοκληρώσει. Κι άλλοι άνθρωποι, ο Ρόμπους ο Κέλτης, ο Γιόχανσεν ο ατρόμητος πολεμιστής, η Μπριγκίτ η σοφή γριά, ο Ρολάν Ζανού ο αμαξάς, η Λεονόρ η εγγονή του Θερβάντες, θα μαγευτούν από την ευγένεια και τη χάρη της, από τον μύθο που σαν φωτοστέφανο την περιβάλλει, και θα την βοηθήσουν να αντιληφθεί την ουσία της και να ανακαλύψει μέσα της
αρχέγονες δυνάμεις.

Κι όταν το κακό χτυπήσει την πόρτα της, εκείνη θα είναι έτοιμη μ’ αυτές τις δυνάμεις να παλέψει μαζί του, για να σώσει τον εαυτό της και τον κόσμο που γέννησε και έθρεψε με ωδίνες αλλά και με τη δύναμη της αλήθειας και του κάλλους.

 

                                                                                   

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.