HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΌταν η Μαμά μου είπε Ψέματα – Προτείνει η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία.

Όταν η Μαμά μου είπε Ψέματα – Προτείνει η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία.

Όταν η Μαμά μου είπε Ψέματα – Προτείνει η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία.

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει:

“Όταν η Μαμά μου είπε Ψέματα” της Σόφιας Δαρτζαλη σε εικονογράφηση Σάντρα Ελευθερίου από τις εκδόσεις
Μεταίχμιο

 

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:48
Διαστάσεις:25×25

Περιγραφή

Μια χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο
και μια μικρή περιπέτεια
γύρω από ένα ψέμα κι ένα βλέμμα
γίνονται η ιστορία που μιλά,
μέσα από την καρδιά ενός μικρού παιδιού,
για την πραγματικότητα που μερικές φορές
θα θέλαμε να αλλάξουμε.
.
.
.
Book Review

Ένα άκρως συγκινητικό αλλά και επίκαιρο βιβλίο το οποίο στέλνει πολύ ηχηρά μηνύματα κατά του ρατσισμού.

Με μία καθημερινή ιστορία η συγραφεας μας μεταφέρει τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται καθώς διαδραματίζεται αυτή η ιστορία ενω παράλληλα μας δείχνει πως θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων μας αλληλοεκτιμηση και αλληλοβοήθεια και όχι μίσος και φοβία για οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην “παλετα” που μας προωθούν.

Επειδή έτυχε να συμμετέχω στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου από την ίδια την συγγραφέα μέσω του εκδοτικού οίκου, θα ήθελα να πω πως ήταν ένα από τα βιβλία που με συγκίνησαν τόσο πολύ και το αγάπησα πριν το πάρω καν στα χέρια μου

 

 

Πολλοι είχατε ήδη την τύχη να γνωρίσετε την συγκεκριμένη ιστορία, μέσα από την πρώτη έκδοσή του το 2016, που είχε κερδίσει και το “Βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου»” στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας βιβλίου για παιδιά ή νέους το 2017!

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα πρέπει να διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά μας, να συζητήσουμε και να μεταδωσουμε και στα μικρά παιδιά το “μικρόβιο” της αγάπης και του αλληλοσεβασμού.

Τέλος, θα πρέπει να μάθουμε να κατακρίνουμε και να αποβάλλουμε πια τις προκατειλημμένες και εμπαθείς συμπεριφορές από την κοινωνία μας, ώστε να αρχίσουν να υπάρχουν μονο ως εξαιρέσεις που πλέον θα μας ξενίζουν.

Καλή Ανάγνωση

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.