HomeΓύρω από ένα βιβλίοΕφηβική λογοτεχνίαΜαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την ΤΕΧΝΗ – Δημήτρης Χασάπης.

Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την ΤΕΧΝΗ – Δημήτρης Χασάπης.

Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την ΤΕΧΝΗ – Δημήτρης Χασάπης.

 

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει :

“Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την ΤΕΧΝΗ” του Δημήτρη Χασάπη από τις εκδόσεις
Μεταίχμιο.

 

Εξώφυλλο:μαλακό
Σελίδες:152
Διαστάσεις:20×21cm

 

Περιγραφή

 

Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά εξοικειώνονται με τις μαθηματικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο ενώ ανακαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης μεγάλων ζωγράφων.
Ακολουθώντας απλά βήματα και σαφείς οδηγίες, κατανοούν και αξιοποιούν ενότητες των μαθηματικών, μιμούνται σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούν τα δικά τους έργα.

 

Ζωγραφίζω όπως:
ο Μοντριάν και μαθαίνω για τις κάθετες και τις παράλληλες γραμμές.
ο Μαλέβιτς και μαθαίνω για τα τετράπλευρα γεωμετρικά σχήματα.
ο Έσερ και μαθαίνω για τη συμμετρία.
ο Κλέε και μαθαίνω για την ισότητα και ομοιότητα των σχημάτων.
ο Καντίνσκι και μαθαίνω για τη γεωμετρία του κύκλου.
ο Ντε Κίρικο και μαθαίνω για τη γεωμετρία της προοπτικής.

 

Book Review

 

Ένα πρωτότυπο βιβλίο το οποίο προσεγγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διάφορες μαθηματικές έννοιες, αξιοποιώντας την ομορφιά της τέχνης.

 

Σε κάθε του κεφάλαιο μιλάει ξεχωριστά για τον κάθε ζωγράφο,την τεχνική που χρησιμοποιει καθως και τι μαθηματικές έννοιες θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις και εσύ ένα παρόμοιο δημιούργημα.

 

Δεν υπαρχει σίγουρα πιο διασκεδαστικος αλλά συνάμα και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθεις στα παιδιά τις έννοιες των γεωμετρικών σχημάτων, της συμμετρίας ή της προοπτικής.

 

Οι πίνακες πάντα μας διηγούνται μια ιστορία…αλλά τώρα μας μαθαίνουν πως μέσα από τα Μαθηματικά γεννιέται η Τέχνη και πως μέσα από την Τέχνη έρχεται και η Γνώση.

 

Μαθηματικά και Τέχνες λοιπόν συσχετίζονται γιατί όπως όλοι ξέρουμε τα Μαθηματικά είναι παντού γύρω μας..αρκεί να ρίξουμε μια πιο “μαθηματική” μάτια

Καλή Ανάγνωση❤️

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

     

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.