Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει: Γιατί δεν κοιμάσαι μαμά;
Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει:
“Γιατί δεν κοιμάσαι μαμά;” του Τσίτα Μάκη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:36
Διαστάσεις:20×27cm
Περιγραφή
Η μαμά του Χάρη δεν μπορεί να κοιμηθεί, γι’ αυτό και του ζητάει να τη βοηθήσει. Ξαπλώνει κι εκείνος αρχίζει να της λέει την ιστορία με το αγόρι και τον σκύλο του. Ξαφνικά, η μαμά θυμάται πως ξέχασε να σημειώσει τα αυριανά ψώνια κι ύστερα πως δεν έβαλε το φαγητό στο ψυγείο και ύστερα πως δεν έπλυνε τα πιάτα. Ο Χάρης, όμως, δεν την αφήνει να σηκωθεί κι επιμένει πως πρέπει να κλείσει τα μάτια της για να την πάρει ο ύπνος…
Book Review
Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο το οποίο εξυμνεί την αγάπη της μαμάς προς το παιδί αλλά και το αντίστροφο.
Άραγε υπάρχει πιο μεγάλη αγάπη από αυτήν;
Η καθημερινότητα μίας μητέρας είναι σίγουρα πολύ δύσκολη υπόθεση και για αυτό θέλει πάντα την υποστήριξη όλων όσων βρίσκονται στον περίγυρο της.
Το να δείχνει ένα παιδί στη μητέρα του ότι αποδέχεται και αντιλαμβάνεται όλα όσα κάνει για εκείνο δείχνει σίγουρα ωριμότητα αλλά και ενσυναίσθηση, πράγματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ολιστική ανάπτυξη κάθε παιδιού.
Το βιβλίο αυτό δείχνει πώς ένα μικρό παιδί, το οποίο έχει λάβει προφανώς πάρα πολύ αγάπη στη ζωή του, προσπαθεί να το ανταποδώσει, δίνοντας την αγάπη που εισέπραξε πίσω στη μητέρα του, αλλά και χαρίζοντάς την φροντίδα την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη εκείνη.
Η ενσυναίσθηση και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πολύ έντονα κατά τη διάρκεια όλης της ανάγνωσης του βιβλίου καθώς μας δείχνει πως όσοι μας φροντίζουν και μας αγαπάνε θα πρέπει να έχουνε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και να λαμβάνουνε όλα όσα μπορούμε να προσφέρουμε απλόχερα( είτε είμαστε παιδιά, είτε ενήλικες).
Με μία πολύ έντονη και όμορφη εικονογράφηση αυτή η ιστορία στο τέλος μας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, αφού αισθανόμαστε απευθείας της ζεστασιά της ανιδιοτελους αυτής αγάπης, αλλά συνάμα μας κάνει να αντιληφθούμε όλα όσα παλεύει μία μητέρα να κάνει ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες των γύρων της, κάτι που τις περισσότερες φορές την κάνει να καταρρέει αφού δεν λαμβάνει σε καθημερινή βάση όση φροντίδα και στήριξη θα έπρεπε.
Καλή Ανάγνωση
Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.
Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.
Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.
Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.
Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.
Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά την αγορά, να επισκέπτεται οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.