HomeΓύρω από ένα βιβλίοΑνακοινώσειςΠαρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Άννα Κοέν, με τίτλο: «Το Λουλούδι της Αυλώνας»

Παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Άννα Κοέν, με τίτλο: «Το Λουλούδι της Αυλώνας»

Παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Άννα Κοέν, με τίτλο: «Το Λουλούδι της Αυλώνας»

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ. το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και οι εκδόσεις  Επίκεντρο διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Άννα Κοέν, με τίτλο: «Το Λουλούδι της Αυλώνας» στην Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα, 1ος όροφος).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Δρ Μίμης Κοέν, Καθηγητής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Ιλλινόις, Σικάγο, ΗΠΑ
  • Ζανέτ Μπαττίνου, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος
  • Luela Hajdaraga, Πρέσβης της Αλβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

και η συγγραφέας του βιβλίου Δρ Άννα Κοέν, Πρόεδρος της Οργάνωσης Αλβανοαμερικανών Γυναικών, Fl Chapter.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Καρατζόγλου, συγγραφέας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω:

https://youtube.com/live/Pb6-rcJXG-0  και https://www.facebook.com/epikentro.publishers/live/

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα στις σελίδες των απομνημονευμάτων της Δρ. Άννας Κοέν κρύβεται ένα πραγματικό δράμα. Το βιβλίο είναι μια προσωπική περιγραφή της διάσωσης της οικογένειάς της από το Ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (χάρη στη γενναιοδωρία του αλβανικού λαού) καθώς και των αγώνων της Άννας ως ενός παιδιού που μεγάλωσε υπό την κομμουνιστική δικτατορία που υπέμεινε η οικογένειά της μετά τον πόλεμο. Γραμμένο με ειλικρίνεια και θάρρος, Το Λουλούδι της Αυλώνας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας της Άννας και της δικής της καλής ζωής, ενώ όλα θα μπορούσαν πολλές φορές να είχαν πάει πολύ στραβά. Είναι η ιστορία μιας γενναίας και αξιοθαύμαστης γυναίκας, το απίστευτο πέρασμά της από την εμπόλεμη, φτωχή και στερημένη από τον πόλεμο Αλβανία στην πλούσια και γεμάτη ευκαιρίες Δύση – σταθερά καθοδηγούμενης από τους δικούς της στόχους και τις αξίες της εβραϊκής οικογένειάς της. Είναι μια βαλκανική ιστορία επιβίωσης, μια αμερικανική ιστορία επιτυχίας και μια ιστορία του διεθνούς εβραϊσμού. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ένα μάθημα ζωής για τα πλεονεκτήματα του να ζεις σύμφωνα με τις αρχές σου, να προσφέρεις γενναιόδωρα όταν μπορείς και να νοιάζεσαι πραγματικά και να αγαπάς ανεπιφύλακτα.

 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Δρ Άννα Κοέν, DDS, γεννήθηκε στην Αυλώνα της Αλβανίας, και κατάφερε να εγκαταλείψει την Αλβανία με την οικογένειά της το 1966 με προσεκτικό σχεδιασμό και τεχνάσματα, εγκαταστάθηκε αρχικά στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990, με τη βοήθεια διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων, η Δρ Κοέν έφερε 37 Εβραιοαλβανούς συγγενείς της στις ΗΠΑ και τους βοήθησε στη διαδικασία ενσωμάτωσης. Το 1991 προσκλήθηκε στην Αλβανία για να γιορτάσει την ίδρυση της Αλβανοϊσραηλινής Εταιρείας, της οποίας έχει εκλεγεί επίτιμο μέλος. Το 2004 ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Alfred Moisiu, τίμησε την Δρ. Κοέν με το μετάλλιο Special Civil Merits για την «πολύτιμη συμβολή της στη βοήθεια των Αλβανών κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο και για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στους νέους Αλβανούς μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής». Για σχεδόν δύο δεκαετίες, εκλέχθηκε και διετέλεσε πρόεδρος της Οργάνωσης Αλβανοαμερικανίδων Γυναικών.

 

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.