HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΨυχή που περισσεύει – Λαμπρινή Σιδέρη.

Ψυχή που περισσεύει – Λαμπρινή Σιδέρη.

Ψυχή που περισσεύει – Λαμπρινή Σιδέρη.

 

 

«Ψυχή που περισσεύει» είναι ο τίτλος του δεύτερου μυθιστορήματος της Λαμπρινής Σιδέρη που κυκλοφορεί όπως και το «Απωθημένα πουλάω»
από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

 

Οι τόποι φτιάχνονται για να ’χουν σπίτι οι μνήμες, και ο χρόνος φτιάχτηκε για να τις φυλακίζει στον νου. Το σπίτι στο χωριό και η μαγική αυλή μου. Μια χούφτα άνθρωποι αληθινά δικοί μου. Το λιοντάρι στην πλατεία. Τα πλατάνια, αιώνιοι φρουροί της. Η κακιά στιγμή. Το γεγονός που μας ακολουθεί και μας καθορίζει. Εκείνα τα δίδυμα άγρια σημάδια στον λαιμό. Ο Μάρκος. Ο νόμος της σιωπής. Τα πέντε δώρα· η μοίρα μου. Καμβάδες καρφωμένοι στον τοίχο,
όπως ο Χριστός στον σταυρό του. Η Αργυρώ. Εκείνος.

Ολάκερη η ζωή μου θολές εικόνες που αναβλύζουν από τα μισογκρεμισμένα υπόγεια της παιδικής ψυχής μου.

Τα σκίτσα φιλοτέχνησε η Αναστασία Μιλιτσοπούλου.

Η Λαμπρινή Σ. Σιδέρη γεννήθηκε τον Απρίλη του 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο ολοκλήρωσε και τις
μεταπτυχιακές σπουδές της. Κατάγεται από τα χωριά Χελώνα και Διάσελλο Άρτας, στα οποία περνούσε τα καλοκαίρια της ως μικρό παιδί. Η αγάπη για τον τόπο της και οι υπέροχοι άνθρωποι που ζουν στα μέρη αυτά, της έδωσαν το έναυσμα για να γράψει.

Το 2021 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της «Απωθημένα πουλάω», ενώ βραβευμένα ποιήματα χαϊκού της ίδιας συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση «Τα χαϊκού της
άνοιξης». «Ψυχή που περισσεύει» είναι ο τίτλος του νέου της βιβλίου. Όλα της τα έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Η Λαμπρινή Σ. Σιδέρη γεννήθηκε τον Απρίλη του 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Κατάγεται από τα χωριά Χελώνα και Διάσελλο Άρτας, στα οποία περνούσε τα καλοκαίρια της ως μικρό παιδί. Η αγάπη για τον τόπο της και οι υπέροχοι άνθρωποι που ζουν στα μέρη αυτά, της έδωσαν το έναυσμα για να γράψει.
Το 2021 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της «Απωθημένα πουλάω», ενώ βραβευμένα ποιήματα χαϊκού της ίδιας συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση «Τα χαϊκού της άνοιξης». «Ψυχή που περισσεύει» είναι ο τίτλος του νέου της βιβλίου. Όλα της τα έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

 

                                                                                  

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.