HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΘέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά – Tης Έφης Αργυροπούλου.

Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά – Tης Έφης Αργυροπούλου.

Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά – Tης Έφης Αργυροπούλου.

 

 Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει :

“Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά” της Έφης Αργυροπούλου

σε εικονογράφηση Ευτυχία Στυλιανεα από τις εκδόσεις Ιβίσκος

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:48
Διαστάσεις:22×22cm
.
.
Περιγραφή

O Ορφέας είναι ένα γλυκό παιδάκι που θέλει να κοιμάται με τους γονείς του, δε θέλει να τους αποχωρίζεται ποτέ.Σας θυμίζει κάτι παιδάκια μου όμορφα;Μήπως και εσείς θέλετε να κοιμάστε με τη μαμά και τον μπαμπά το βράδυ;

Το παραμύθι«Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά» έχει σκοπό να σας μάθει γιατί ο βραδινός ύπνος είναι πολύτιμος για όλη την οικογένεια & γιατί είναι καλύτερο να κοιμάστε στο κρεβατάκι σας!
.
.
.
Book Review

Όσοι έχουμε παιδιά σίγουρα έχουμε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση.

Τα παιδιά μας μεγαλώνοντας αποκτάνε περισσότερες φοβίες αλλά και μία πιο έντονη σχέση εξάρτησης με το άτομο που τα φροντίζει την περισσότερη ώρα της ημέρας και αυτό συνήθως είναι η μαμά.

 

Με μια πολύ τρυφερή εικονογράφηση και μηνύματα τα οποία είναι ξεκάθαρα, το παραμύθι αυτό προσπαθεί να ενθαρρύνεται τα παιδιά να πάνε για ύπνο στο δικό τους κρεβάτι, αλλά παράλληλα να τους διώξει κάθε ίχνος ανησυχίας που θα μπορούσαν να έχουνε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το βιβλίο αυτό επίσης μας εξηγεί πως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να έχουν το δικό τους χώρο και το δικό τους δωμάτιο το βράδυ,ώστε & οι γονείς να μπορέσουν να έχουνε μια πιο υγιή σχέση μεταξύ τους, η οποία θα είναι παράδειγμα και σταθμός για το μέλλον τους.

Επίσης όλοι όσοι έχουμε κάνει συγκοιμηση, ξέρουμε πολύ καλά πώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, διότι δεν μπορεί ο οργανισμός να κοιμηθεί & να ξεκουραστεί όπως θα έπρεπε.


Έχοντας 3 παιδιά σίγουρα μου είναι πιο εύκολο να κοιμάμαι το βράδυ μαζί τους, όμως τελικά είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε εφόδια στα παιδιά μας για το μέλλον και ένα από αυτά ξεκινάει με την ανεξαρτητικοποίηση τους σιγά-σιγά, νιώθοντας όμως πάνω απ’ όλα ασφάλεια μέσα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

Καλή Ανάγνωση

 

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

 

 

Αναγνωστική Κατανόηση για μαθητές δημοτικού

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.