HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΣφάξε με Αγά μου να αγιάσω – Ισλαμικό κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα.

Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω – Ισλαμικό κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα.

Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω – Ισλαμικό κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα.

ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ

Ισλαμικό κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα

 

Πώς από τον κλει­στό πυ­ρή­να των συ­νερ­γα­τών του Bin Laden και της Al Qaeda φτά­σα­με στις δε­κά­δες χι­λι­ά­δες «αλ­λο­δα­πούς» μα­χη­τές της ISIS; Οι Ευρω­παίοι που αφή­νουν τα σπί­τια και τις οικο­γέ­νει­ές τους για να προ­σχω­ρή­σουν στις τά­ξεις των τρο­μο­κρα­τών στη Συ­ρία και στο Ιράκ είναι μη εν­σω­μα­τω­μέ­νοι και κοι­νω­νι­κά απο­κλει­σμέ­νοι; Η απο­τυ­χία της πο­λυ­πο­λι­τι­σμι­κό­τη­τας δη­μι­ούρ­γη­σε τον ισ­λα­μι­στι­κό φο­ντα­με­ντα­λι­σμό; Η δη­μι­ουρ­γία τζα­μιού στην Ελ­λά­δα θα προ­σελ­κύ­σει μα­ζι­κά κύ­μα­τα ισ­λα­μι­στών τρο­μο­κρα­τών; Οι πα­ρα­δο­σι­α­κές σχέ­σεις της Ελ­λά­δας με τις αρα­βι­κές χώ­ρες μάς προ­στα­τεύ­ουν από εν­δε­χό­με­νη επί­θε­ση της ISIS; Σκο­πεύει η ISIS να επε­κτεί­νει το «Χα­λι­φά­το» και στην Ελ­λά­δα; Είναι οι πρό­σφυ­γες τρο­μο­κρά­τες; Αυτά είναι με­ρι­κά από τα ερω­τή­μα­τα που προ­σπα­θεί να απα­ντή­σει ή και να αποδoμή­σει το βι­βλίο Σφά­ξε με Αγά μου να Αγι­ά­σω.

«Χω­ρίς κα­μιά δι­ά­θε­ση υπερ­βο­λής, ο σύ­ντο­μος αυτός τό­μος σχε­τι­κά με το φαι­νό­με­νο του Ισ­λα­μι­κού Κρά­τους (Islamic State IS) και των επι­πτώ­σε­ών του στην Ευρω­πα­ϊ­κή Ασφά­λεια και την Ελ­λά­δα, απο­τε­λεί μια πραγ­μα­τι­κά πο­λύ­τι­μη συμ­βο­λή για την κα­τα­νό­η­ση μι­ας από τις ισχυ­ρό­τε­ρες και πλέ­ον επι­κίν­δυ­νες προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζουν σή­με­ρα η Ευρώ­πη γε­νι­κό­τε­ρα και η Ελ­λά­δα». (Από τον πρό­λο­γο του Π.Κ. Ιω­α­κει­μί­δη)

«Το νέο βι­βλίο του συ­νερ­γά­τη μας Τρι­α­ντά­φυλ­λου Κα­ρα­τρά­ντου για το Ισ­λα­μι­κό Κρά­τος, την ευρω­πα­ϊ­κή ασφά­λεια και την Ελ­λά­δα από την οπτι­κή της ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης είναι μια ση­μα­ντι­κή και και­νο­το­μι­κή προ­σέγ­γι­ση, συ­νι­στώ­ντας μια ση­μα­ντι­κή συ­νει­σφο­ρά στον το­μέα της έρευ­νας». (Από το εισα­γω­γι­κό ση­μεί­ω­μα του Omar Ramadan)

 

Ο Δρ. Τρι­α­ντά­φυλ­λος Κα­ρα­τρά­ντος γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το Νο­έμ­βριο του 1982 και κα­τά­γε­ται από την Ατα­λά­ντη Φθι­ώ­τι­δας. Είναι δι­ε­θνο­λό­γος με ειδι­κό­τη­τα στην ευρω­πα­ϊ­κή ασφά­λεια και στις νέ­ες απει­λές και ειδι­κό­τε­ρα στην ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­ση που οδη­γεί στον βί­αιο εξ­τρε­μι­σμό και στην τρο­μο­κρα­τία και δι­δά­κτωρ Ευρω­πα­ϊ­κής ασφά­λει­ας και νέ­ων απει­λών του Πα­νε­πι­στη­μίου Αιγαίου. Είναι Κύ­ρι­ος Ερευ­νη­τής σε ζη­τή­μα­τα Ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης, Τρο­μο­κρα­τί­ας, Μο­ντέ­λα Αστυ­νό­μευ­σης, Ασφά­λεια και Εξω­τε­ρι­κή Πο­λι­τι­κή στο Ελ­λη­νι­κό Ίδρυ­μα Ευρω­πα­ϊ­κής και Εξω­τε­ρι­κής Πο­λι­τι­κής (ΕΛΙ­Α­ΜΕΠ). Το Σε­πτέμ­βριο του 2021, με από­φα­ση της Ευρω­πα­ϊ­κής Επι­τρο­πής, ορί­στη­κε μέ­λος της Συμ­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας Ερευ­νη­τών Υψη­λού Επι­πέ­δου (Advisory Board of Researchers) για την έρευ­να και την εξέ­λι­ξη της πο­λι­τι­κής για την πρό­λη­ψη της ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης και την αντι­με­τώ­πι­ση του βί­αιου εξ­τρε­μι­σμού που δη­μι­ούρ­γη­σε το Δί­κτυο Ευαι­σθη­το­ποί­η­σης για τη Ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­ση- Υπο­στή­ρι­ξη Πο­λι­τι­κής της Ευρω­πα­ϊ­κής Επι­τρο­πής. Από τον Σε­πτέμ­βριο του 2023 έχει ορι­στεί Εθνι­κό Εκ­πρό­σω­πος στο High Level Risk Forum του ΟΟ­ΣΑ. Τον Ιού­λιο του 2019 μέ­χρι τον Αύγου­στο του 2021 δι­ε­τέ­λε­σε Σύμ­βου­λος Πο­λι­τι­κής Ασφά­λει­ας του Υπουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, ενώ από τον Σε­πτέμ­βριο του 2021 είναι Σύμ­βου­λος Πο­λι­τι­κών Ασφά­λει­ας του Υπουρ­γού Επι­κρα­τεί­ας. Έχει εκ­δώ­σει δύο βι­βλία από τις Εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο και έχει επι­με­λη­θεί ένα με τους Βα­σί­λη Βαμ­βα­κά και Πα­να­γή Πα­να­γι­ω­τό­που­λο, ενώ έχει συμ­με­τά­σχει με εβδο­μή­ντα πέ­ντε (75) κε­φά­λαια σε συλ­λο­γι­κούς τό­μους και πε­ρι­ο­δι­κές επι­θε­ω­ρή­σεις στην Ελ­λά­δα και στο εξω­τε­ρι­κό.

 

book                                               book                                  book

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.