HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΟι Μυστικοί του Δυτικού Χριστιανισμού.

Οι Μυστικοί του Δυτικού Χριστιανισμού.

Οι Μυστικοί του Δυτικού Χριστιανισμού.

Οι Μυστικοί του Δυτικού Χριστιανισμού

Το απόλυτο βιβλίο για τον μυστικισμό εντός του Χριστιανισμού!

Άγιοι ή αιρετικοί; Οι μυστικοί του δυτικού χριστιανισμού, άνδρες και γυναίκες, φλεγόμενοι από θείο έρωτα, επιδίωξαν να βρουν την οδό που οδηγεί στη μυστική ένωση με τον Θεό, αψηφώντας συχνά τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς κανόνες. Οι περισσότεροι δεν δίστασαν να ασκήσουν έντονη κριτική στην Εκκλησία τους για τη διαφθορά και την έλλειψη αληθινής πνευματικότητας. Οι διδασκαλίες τους θεωρήθηκαν ύποπτες, πολλοί παραδόθηκαν στην Ιερά Εξέταση, ενώ κάποιοι καταδικάστηκαν και θανατώθηκαν στην πυρά. Οι διώξεις και η κατηγορία της αίρεσης οδήγησαν στη λήθη τα έργα και τις τολμηρές μυστικές ιδέες τους μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Λίγοι ήταν εκείνοι που αναγνωρίστηκαν ως άγιοι, φέρνοντας μια πνοή πνευματικότητας στον δυτικό χριστιανισμό. Η παρούσα μελέτη, τεκμηριωμένη με πηγές και πρωτότυπα κείμενα, ρίχνει φως σε αυτή την παραγνωρισμένη και παρεξηγημένη μορφή θρησκευτικότητας, στον μυστικισμό της Δύσης. Φέρνει κοντά μας τα πρόσωπα, τις διδασκαλίες τους, τις παράδοξες και αμφιλεγόμενες πνευματικές εμπειρίες τους, όπως οράματα, προφητείες, εκστάσεις και μετεωρισμοί. Ανιχνεύει επίσης τις μεταξύ τους σχέσεις, τις πηγές έμπνευσης και την επίδρασή τους, με έναν εμπεριστατωμένο και ευανάγνωστο τρόπο.

Ο αναγνώστης, μέσα από τον πνευματικό πλούτο και την ποικιλομορφία των ιδεών των μυστικών της Δύσης, θα εμβαθύνει στην κατανόηση του θρησκευτικού φαινομένου και της μυστικής οδού που οδηγεί στην κοινωνία και τη μυστική ένωση με το θείο.

Christos Nasios - Postdoctoral Researcher - Ethnikon kai Kapodistriakon Panepistimion Athinon | LinkedIn

Ο Χρήστος Νάσιος σπούδασε Θεολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Θρησκειολογία. Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τον μυστικισμό, τη διδακτική των θρησκειών, τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο. Έχει δημοσιεύσει διάφορα επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Άλλα έργα του: Ο Μυστικισμός του Δυτικού Χριστιανισμού και Ζεν και Μάιστερ Έκαρτ. Θρησκειολογικά παράλληλα στο Μυστικισμό της Ανατολής και της Δύσης.

Εκδόσεις Δαιδάλεος - εκδόσεις δαιδάλεος

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.