Το ξίφος της Μάλτας – Λεύκη Σαραντινού.
ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ
Το νέο βιβλίο της Ιστορικού Λεύκης Σαραντινού, έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ενάλιος.
Αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας συναρπαστικής τριλογίας και υποσχεται να σας ταξιδέψει στο παρελθόν μέσα απο την εξαιρετική του πλοκή,όπως άλλωστε και τα δύο προηγούμενα.
Μια από τις καλύτερες επιλογές για το φετινό καλοκαίρι, ώστε ο χρόνος, να μην περνά έτσι απλά, αλλά να ταξιδεύει και εμείς, μαζί του.
Καλή ανάγνωση!
Μάλτα, 1533
Ο νεαρός Ελληνομαλτέζος Φίλιππος Κονταράτος, με καταγωγή από το νησί της Ρόδου διακατέχεται από τον πόθο να γίνει ζωγράφος. Αυτό είναι αδύνατον στο νησί, όπου είναι υποχρεωμένος να υποταχθεί στην πατρική βούληση. Αποφασίζει, λοιπόν να φύγει για τη Βενετία προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του, αλλά και να ξεφύγει από έναν απαγορευμένο έρωτα που τον σημαδεύει…
Στη Βενετία θα μαθητεύσει κοντά στον μεγάλο δάσκαλο Τιτσιάνο και θα συγχρωτιστεί με μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες, αλλά δεν θα ξεχάσει τον πρώτο του έρωτα στο νησί. Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εκεί μία νέα ζωή, την ίδια στιγμή που, εν έτει 1565, τα σύννεφα του πολέμου ζυγώνουν απειλητικά τη Μάλτα και απειλούν την οικογένειά του και το τάγμα των Ιωαννιτών ιπποτών… Θα καταφέρει άραγε η Σκιά του Θεού επί της Γης, ο μέγας σουλτάνος Σουλεϊμάν, να καταλάβει τη Μάλτα; Οι ισοδύναμες περίπου δυνάμεις των ιπποτών και των Τούρκων θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία από τις πιο τιτάνιες συγκρούσεις στην Ιστορία, τη Μεγάλη Πολιορκία της Μάλτας…
Το ξίφος της Μάλτας είναι το τρίτο μέρος της τετραλογίας που αφορά τη δύση των σταυροφοριών και το τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών, μετά από το Χαμσίν ο άνεμος της
ανατολής και το βιβλίο Οι σταυροί της Ρόδου. Ο Φίλιππος, η Μαρία, ο Αντόνιο, ο Μεγάλος Μάγιστρος λα Βαλέτ και πολλοί άλλοι, είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του ιδιότυπου χρονικού του 16 ου αιώνα τους οποίους η Ιστορία και η μεγάλη εποποιία της Μάλτας παρασέρνει στη δίνη της…
Συνεχίζεται…
Σαραντινού, Ελευθερία (Λεύκη)
Η Ελευθερία (Λεύκη) Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1984. Αποφοίτησε από το Tμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2005 με βαθμό άριστα και υποτροφία. Έχει πάρει δίπλωμα κλαρινέτου, Αρμονίας και Αντίστιξης, ενώ έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, το κλασικό τραγούδι και σε διάφορες ξένες γλώσσες.
Δούλεψε στο Μουσικό Σχολείο, σε διάφορα ωδεία και φροντιστήρια, και σήμερα διδάσκει κλαρινέτο, χορωδία, θεωρία, μονωδία, φλογέρα, αρμονία και μουσικοκινητική στο Ωδείο Κόψα στην Κομοτηνή, όπου διαμένει με τον σύζυγο και τον γιο της.
Παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία Δημιουργικής Γραφής και Ιστορίας, καθώς και με τη μελέτη της Ιστορίας και τη συγγραφή. Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα («Χαμσίν, ο άνεμος της ανατολής», 2014, αγγλική μετάφραση “Hamsin, wind of the east”, 2018, εκδόσεις Quest publications· «Λέων και Ημισέληνος», 2015, εκδόσεις Historical Quest· «Οι σταυροί της Ρόδου», 2018, εκδόσεις Historical Quest), ένα παραμύθι για παιδιά («Φρουτοφίλοι», 2018, εκδόσεις Historical Quest), ελληνική μυθολογία για παιδιά («Οι θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους», 2018· «Οι άθλοι του Ηρακλή», 2020, εκδόσεις Γράφημα), βυζαντινή ιστορία για εφήβους («Σε χρόνους βυζαντινούς», 2020, εκδόσεις Historical Quest), ένα βοήθημα για την ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης της γ΄ λυκείου («Θέματα νεοελληνικής ιστορίας», 2020, εκδόσεις Historical Quest) και ένα βιβλίο Ιστορίας («Μύθοι που έγιναν ιστορία», 2020, εκδόσεις Ενάλιος). Συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή βιβλιοκριτικών και ιστορικών άρθρων σε διάφορα ιστολόγια και σε εβδομαδιαία βάση στον τοπικό τύπο της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.
(Πηγή: “Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης”, 2021)