HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΕκπαίδευση στη Θεωρία του Νου.

Εκπαίδευση στη Θεωρία του Νου.

Εκπαίδευση στη Θεωρία του Νου.

Εκπαίδευση στη Θεωρία του Νου.

 

Το βιβλίο «Εκπαίδευση στη θεωρία του νου» συνιστά ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τη μετάδοση κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό. Στόχος του βιβλίου δεν είναι η απλή εκμάθηση των κοινωνικών κανόνων και η τυφλή τήρησή τους, αλλά η βασικότερη επιδίωξη του εν λόγω εγχειριδίου είναι να μπορούν τα παιδιά να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δική τους συμπεριφορά στα συναισθήματα και στις αντιδράσεις των γύρω τους.

 

ΗΛΙΚΙΕΣ: 6+

Το βιβλίο «Εκπαίδευση στη θεωρία του νου» αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τη σωστή ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά με αυτισμό όχι μόνο να μάθουν τους κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς και να τους εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεών τους στα συναισθήματα και στη συμπεριφορά των άλλων.

 

Μέσα από μια σειρά απλά εικονογραφημένων καρτών, που ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει ως έναυσμα, το παιδί καλείται να φανταστεί υποθετικά σενάρια της καθημερινότητας και να εξηγήσει ή να προβλέψει τη συμπεριφορά ή τα συναισθήματα των χαρακτήρων σε κάθε περίσταση. Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι το παιδί να κατανοήσει εις βάθος τους κοινωνικούς κώδικες και όχι μόνο να τους τηρεί.

 

Αναπτύξτε τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών με αυτισμό, θέτοντας γερές βάσεις για την υιοθέτηση των σωστών κοινωνικών κανόνων και δείτε τα παιδιά να εξελίσσονται σημαντικά στην κοινωνικοποίησή τους.

 

 

 

 

ψαροπούλου

Στεριάνα Ψαροπούλου

 

Μεγάλωσα και ζω στην Καβάλα όπου εργάζομαι ως Ψυχολόγος  παιδιών και εφήβων στο ιδιωτικό μου γραφείο. 

Είμαι μητέρα της Νεφέλης και του Φίλιππου. Αγαπώ τα δημιουργικά χόμπυ όπως το μοντέρνο κέντημα και τη ζωγραφική. Αποφεύγω τον γρήγορο τρόπο
ζωής και επιδιώκω εκδρομές στη φύση. Ο κόσμος των παιδιών εκτός από κομμάτι της δουλειάς μου, είναι η προσωπική μου ψυχοθεραπεία. Η αγνότητα, η απλότητα, ο αυθορμητισμός τους είναι για μένα αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

 

 

ENIGMATIC MIND 1 | Εξαιρετικές προκλήσεις μαθηματικών & λογικήςΑσκήσεις ΑΝΑΠΝΟΗΣ

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.