Εισαγωγή στην Πολιτική.

Εισαγωγή στην Πολιτική.

Εισαγωγή στην Πολιτική

 

Η πέ­μπτη έκ­δο­ση αυτού του ση­μα­ντι­κού εγ­χει­ρι­δίου του συγ­γρα­φέα των μπεστ-σέ­λερ Andrew Heywood συ­νε­χί­ζει να βρί­σκε­ται στην πρώ­τη θέ­ση ως μια ολο­κλη­ρω­μέ­νη και έγκυ­ρη εισα­γω­γή στην πο­λι­τι­κή. Γνω­στό για το ελ­κυ­στι­κό και προ­σι­τό ύφος του, το βι­βλίο αυτό βο­η­θά τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές να κα­τα­νο­ή­σουν τις θε­με­λι­ώ­δεις έν­νοι­ες και θε­ω­ρί­ες του κλά­δου και να τις χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν για να κα­τα­νο­ή­σουν τους βα­σι­κούς υπο­κλά­δους του, από τις εκλο­γές και την ψή­φο έως την ασφά­λεια και την πα­γκό­σμια δι­α­κυ­βέρ­νη­ση.

Συ­στη­μα­τι­κά ανα­θε­ω­ρη­μέ­νο και επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο σε όλη του την έκτα­ση, χρη­σι­μο­ποιεί επί­σης μια σει­ρά δο­κι­μα­σμέ­νων παι­δα­γω­γι­κών χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών –όπως η πα­ρου­σί­α­ση Βα­σι­κών Στο­χα­στών και τα πλαί­σια Αντι­πα­ρά­θε­σης από­ψε­ων– για να συν­δέει δι­α­φο­ρε­τι­κές θέ­σεις και να βο­η­θή­σει να ζω­ντα­νέ­ψουν οι σύγ­χρο­νοι θε­σμοί, τα γε­γο­νό­τα και οι εξε­λί­ξεις.

Βα­σι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά:

– Ολο­κλη­ρω­μέ­νη κά­λυ­ψη, από την πο­λι­τι­κή θε­ω­ρία και βα­σι­κές πτυ­χές της δι­α­κυ­βέρ­νη­σης ως την πο­λι­τι­κή οικο­νο­μία και τις δι­ε­θνείς σχέ­σεις.

– Ανα­δι­αρ­θρω­μέ­νο και ανα­θε­ω­ρη­μέ­νο ώστε να αντι­κα­το­πτρί­ζει την πα­ρακ­μή της δη­μο­κρα­τί­ας και την άνο­δο του λα­ϊ­κι­σμού και του αυταρ­χι­σμού σε δι­ά­φο­ρα μέ­ρη του κό­σμου.

– Τα νέα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του Εισα­γω­γή στην Πο­λι­τι­κή αντι­κα­το­πτρί­ζουν τις τε­λευ­ταί­ες πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις, όπως την προ­ε­δρία του Τραμπ, το Brexit και τις «ψευ­δείς ειδή­σεις».

– Συ­νο­δεύ­ε­ται από έναν ολο­καί­νουρ­γιο δι­κτυ­α­κό τό­πο, που πε­ρι­λαμ­βά­νει ένα γλωσ­σά­ρι με κάρ­τες μνή­μης, πρό­σθε­τες πε­ρι­πτώ­σεις, δι­α­δρα­στι­κές προ­σο­μοι­ώ­σεις και δι­α­δι­κτυ­α­κούς συν­δέ­σμους για τις/τους σπου­δά­στρι­ες/στές, δι­α­φά­νει­ες PowerPoint, μια τρά­πε­ζα με τεστ και έναν οδη­γό χρή­σης του βι­βλίου για τους δι­δά­σκο­ντες.

Αντλώ­ντας από ένα ευρύ φά­σμα δι­ε­θνών πα­ρα­δειγ­μά­των, το κεί­με­νο αυτό απο­τε­λεί την ιδα­νι­κή επι­λο­γή για τους δι­δά­σκο­ντες σε όλο τον κό­σμο. Προ­σε­κτι­κά σχε­δι­α­σμέ­νο και γραμ­μέ­νο ώστε να αντα­πο­κρί­νε­ται στον τρό­πο με τον οποίο εισά­γε­ται το θέ­μα σε επί­πε­δο πτυ­χίου, πα­ρα­μέ­νει το κα­τάλ­λη­λο κεί­με­νο για προ­πτυ­χι­α­κά εισα­γω­γι­κά και συ­γκρι­τι­κά μα­θή­μα­τα πο­λι­τι­κής. Επι­πλέ­ον, μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ως προ­κα­ταρ­κτι­κό ανά­γνω­σμα ή ως ση­μείο ανα­φο­ράς καθ’ όλη τη δι­άρ­κεια των σπου­δών πο­λι­τι­κής.

 

Ο Andrew Heywood έχει δι­α­τε­λέ­σει αντι­πρύ­τα­νης του Croydon College και δι­ευ­θυ­ντής σπου­δών στο Orpington College της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας, με εικο­σα­ε­τή εμπει­ρία στη δι­δα­σκα­λία θε­μά­των πο­λι­τι­κής επι­στή­μης και δι­α­κυ­βέρ­νη­σης. Είναι ο συγ­γρα­φέ­ας πο­λύ δη­μο­φι­λών εγ­χει­ρι­δί­ων, όπως Essentials of UK PoliticsGlobal PoliticsPolitics και Political Ideologies. Ο Heywood σή­με­ρα ερ­γά­ζε­ται ως ανε­ξάρ­τη­τος συγ­γρα­φέ­ας και σύμ­βου­λος.

book                                book                                          book

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.