HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΜεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

 

 

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

 

ΗΛΙΚΙΕΣ: 12+

Το βιβλίο «Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νεαρά άτομα στο φάσμα του αυτισμού, και όχι μόνο, που διαχειρίζονται το δύσκολο στάδιο της αλλαγής. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται εξήντα διαφορετικές ιστορίες μετάβασης, ενώ το δεύτερο μέρος εμβαθύνει στη δύναμη της επικοινωνίας μέσω της γραπτής έκφρασης, προσφέροντας εργαλεία για την καταγραφή της μετάβασης, την έκφραση συναισθημάτωνκαι σκέψεων κ.ά. Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Social Steps».

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

 

Το βιβλίο «Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο ειδικά προσαρμοσμένο για εφήβους στο φάσμα του αυτισμού και όχι μόνο, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πολυπλοκότητα μιας αλλαγής. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των μεταβάσεων, από τις καθημερινές αλλαγές ρουτίνας μέχρι τα σημαντικά γεγονότα της ζωής. Χωρισμένο σε δύο ενότητες, το βιβλίο αυτό παρέχει πληθώρα πρακτικών εργαλείων και γνώσεων για να ενδυναμώσει τα νεαρά άτομα στο ταξίδι της μετάβασης.

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζονται εξήντα συναρπαστικές ιστορίες μετάβασης, καθεμία από τις οποίες συνοδεύεται από διαθέσιμες επιλογές και λεπτομερή χρονοδιαγράμματα, παρέχοντας πολύτιμη καθοδήγηση στις φάσεις πρινκατά τη διάρκεια και μετά από κάθε μετάβαση. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στη σημασία της επικοινωνίας μέσω της γραπτής έκφρασης, προσφέροντας εργαλεία για την καταγραφή των συναισθημάτων, τον εντοπισμό των προκλήσεων και τον καθορισμό προσωπικών στόχων. Καλλιεργώντας ένα περιβάλλον κατανόησης και πρακτικών στρατηγικών, το βιβλίο αυτό στοχεύει να εφοδιάσει τους εφήβους με ΔΑΦ με τα εργαλεία που χρειάζονται για να περιηγηθούν στις μεταβάσεις με αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

 

Η διαχείριση των μεταβάσεων για τους εφήβους με ΔΑΦ απαιτεί μια διαφοροποιημένη προσέγγιση που σέβεται τις ατομικές ανάγκες, προτιμήσεις και δυνάμεις. Μέσω της προετοιμασίας, της υποστήριξης και της συνεπούς εφαρμογής στρατηγικών, είναι δυνατόν να μειωθεί το άγχος που σχετίζεται με την αλλαγή και να προωθηθεί μια ομαλότερη διαδικασία μετάβασης. Το βιβλίο «Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» είναι ένα πολύτιμο βοήθημα που θα καθοδηγήσει τους εφήβους στις προκλήσεις της αλλαγής με ενσυναίσθηση και πρακτικότητα.

Μεταβάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Μπορέιτε να δείτε το βιβλιο εδώ:

Κοινωνικές Καταστάσεις για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Συγγραφέας

Κασσωτάκη Αλίκη – Λογοπεδικός MSc, BSc

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το γράψιμο είναι μοναχική υπόθεση και αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω τον περισσότερο καιρό.

Βέβαια απολαμβάνω εξίσου και την παρέα των μικρών και μεγάλων μαθητών μου. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως λογοθεραπεύτρια το 2000. Δεκατρία χρόνια αργότερα έγραψα το πρώτο θεραπευτικό εγχειρίδιο. Ήθελα να μοιραστώ τη γνώση και την προσωπική εμπειρία που απέκτησα μέσα σε αυτά τα χρόνια. Έκτοτε δεν σταμάτησα να γράφω και συνάμα συνέχισα να ασκώ το επάγγελμά μου. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Τα παιδιά με οδηγούν κι εγώ τα ακολουθώ σε εύκολα και σε δύσβατα μονοπάτια.

 

Δεξιότητες ζωής για εφήβους με ΔΑΦ      Αναγνωστική Κατανόηση για μαθητές δημοτικού    Μαθαίνω τα αντικείμενα και τη χρήση τους  Παραγωγή Γραπτής Έκφρασης Β΄ Δημοτικού | Σχολικό βοήθημα    TALKING CARDS: Το ταξίδι της έκφρασης μέσα από κάρτες διαλόγου

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.