HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Μάγια στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Μάγια στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Μάγια στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η Μάγια στη Ρωμαϊκή Αγορά.

 

«Η Μάγια στη Ρωμαϊκή Αγορά» είναι ο τίτλος του παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Αδαμίδου σε εικονογράφηση Κριστίν Μενάρ, που κυκλοφορεί
από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο:
Η Μάγια είναι ένα μικρό κορίτσι που ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη στη Ρωμαϊκή Αγορά ένα απόγευμα χωρίς την άδεια της μητέρας της θα γίνει η αφορμή για να ξεκινήσει μια περιπέτεια. Με τη βοήθεια ενός αδέσποτου σκύλου, φύλακα της Ρωμαϊκής Αγοράς, και της νονάς της που είναι αρχαιολόγος, αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας αυτών των χώρων και των αντικειμένων τους.

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Κατερίνα Αδαμίδου γεννήθηκε στην Περίσταση Πιερίας. Σπούδασε Επιστήμες Αγωγής – Νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε και το μεταπτυχιακό της, Πολιτισμικές Σπουδές και Περιβάλλοντα Αγωγής για το παιδί. Έχει δουλέψει σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Πιερία αλλά και σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως νηπιαγωγός στην Αμερική, ζώντας μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το παιδικό βιβλίο «Η Μάγια στη Ρωμαϊκή αγορά» είναι το πρώτο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Κατερίνα Αδαμίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα όμορφο χωριό, την Περίσταση στην Κατερίνη. Σπούδασε στη σχολή Νηπιαγωγών και από τότε, από τάξη σε τάξη, με πολλά παιδιά και πολλά βιβλία, πέρασε ο καιρός.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Βιογραφικό εικονογράφου

Η Κριστίν Μενάρ είναι Ελληνογαλλίδα εικονογράφος και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας. Tο 2007 ξεκίνησε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε δύο παιδιά και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με την εικονογράφηση και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει πολυάριθμα βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις ζωγραφικής ανά τον κόσμο. Το 2018 ξεκίνησε μια σειρά συνεργασιών στα αραβικά και στα αγγλικά με το πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa του Κατάρ. Το 2019 κυκλοφόρησε από
τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο της «Το τέρας της βροχής» που έγραψε σε συνεργασία με τον σύζυγό της, επίσης συγγραφέα και εικονογράφο, Νίκο Γιαννόπουλο.

 

                                                                                       

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.