Οικογένεια είμαστε.

Οικογένεια είμαστε.

 

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει :

“Οικογένεια είμαστε” του Βαγγέλη Ηλιοπουλου σε εικονογράφηση Κιαρα Φεντελε από τις
εκδόσεις Πατάκη.

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:32
Διαστάσεις:21×28cm

Περιγραφή

Ο Μελής θέλει να αποκτήσει τα δικά του ανθρωπάκια. Του αρέσει να πλάθει ιστορίες μαζί τους.Δε θέλει ένα ανθρωπάκι μοναχό.Θέλει μια οικογένεια.Όμως υπάρχουν τόσα είδη οικογένειας!Ποια να διαλέξει; Ρωτάει & σιγά σιγά ανακαλύπτει πως μπορεί να γίνει αυτός οικογένειά τους.Χαρίζει στα ανθρωπάκια του αυτό που έχει ο ίδιος ανάγκη: μια οικογένεια.

 

 

Book Review

Το βιβλίο αυτό μπορώ να πω,πώς άγγιξε κατευθείαν την ψυχή μου!

Ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα του βιβλίου είναι να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε το γεγονός πως υπάρχουν τοσα πολλά & διαφορετικά είδη οικογένειας, που το καθένα καθιστά και από μόνο του το τι είναι πραγματική οικογένεια!

 

 

Αρχικά θα ξεκινήσω με την υπέροχη εικονογράφηση που σου βγάζει μία απίστευτη ζεστασιά και γλυκύτητα από τις πρώτες του κιόλας σελίδες.

Η ιστορία του αρκούδου Μέλη είναι τόσο υπέροχη, όχι μόνο γιατί εξελίσσεται τόσο ομαλά περνώντας ταυτόχρονα υπέροχα μηνύματα στα παιδιά,αλλά επειδη υπάρχει και μια υπέροχη συναισθηματικη ανατροπή στο τέλος.

 

 

Το βιβλίο αυτό μιλάει για την οικογένεια, τα διάφορα είδη οικογένειας που μπορεί να υπάρχουν, την συναισθηματική ανάγκη του να προσφέρεις και για την αγάπη που μπορείς να δώσεις μέσα σε μία οικογένεια.

 

 

Επίσης μιλάει για το πόσο σημαντικες είναι οι σχέσεις που έχουν μεταξύ τους τα μέλη μιας οικογένειάς, αλλά θίγει ακόμα και το θέμα της υιοθεσίας καθώς και το πόσο αμφίδρομο είναι πολλές φορές αλλά και πόσο σπουδαίο.

Παιδί & έγω μονογονεϊκης οικογένειας,λόγω απώλειας στην οικογενεια μας..όμως με τόσο ισχυρές και βαθειές σχέσεις με την οικογένειά μου,οι οποίες έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο για την μετέπειτα ζωή μου και ακόμα & τώρα (και για μια ζωή) ευγνωμονώ την μαμά μου γι αυτο!

 

Ας μην ξεχνάμε πως..
η ανάγκη του να δώσουμε και να πάρουμε ΑΓΑΠΗ είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη δύναμη μέσα μας.♥️

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.