HomeΓύρω από ένα βιβλίοΑνακοινώσειςΗ Σεφ Σοφία Ουργαντζίδου στον politismiko.gr

Η Σεφ Σοφία Ουργαντζίδου στον politismiko.gr

Η Σεφ Σοφία Ουργαντζίδου στον politismiko.gr

 

Η Σεφ Σοφία Ουργαντζίδου έρχεται στον politismiko και προτείνει συνταγές που θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας!

 

                                                                   

 

Συνταγές που κουβαλούν μαζί τους όλη την παράδοση, τα υλικά του τόπου μας και την αγάπη των δικών μας ανθρώπων, συνταγές που στην πορεία της Ιστορίας μετρούν παρουσίες και απουσίες.

 

Συνταγές που κουβαλούν μνήμες, που προσαρμοστήκαν και μεταμορφωθήκαν σε κάτι νέο, που ωστόσο, δε χάνει τίποτα από την αρχική του ταυτότητα.

 

                                                                                                                                   

 

Συνταγές που κάθε φορά θα μας θυμίζουν ένα μικρό κόμματι του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα μικρό δικό μας κομμάτι που δίχως αυτό, δε θα είμασταν ίδιοι.

 

                                                                                               

 

Συνταγές για να τις μοιραστούμε, να τις γευτούμε, να τις απολαύσουμε, συνταγές  που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα και μπορούν πολύ ευκολά να μπουν σε κάθε τραπέζι.

Φωτογραφία: Νένα Συμεωνίδου

 

Συνταγές που θα μας ενώσουν, διότι έχει σημασία μόνο με ποιον καθόμαστε στο τραπέζι, αλλά επίσης, έχει σημασία και τι βάζουμε πάνω σε αυτό.

 

Μείνετε συντονισμένοι.

 

Φωτογραφία: Νένα Συμεωνίδου

 

 

 

 

 

Η Σοφία Ουργαντζίδου γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη από γονείς ποντιακής καταγωγής. Είναι απόφοιτος μαγειρικής τέχνης με εξειδίκευση στην παραδοσιακή ελληνική και Ποντιακή κουζίνα. Διατέλεσε τομεάρχης και διατελει καθηγήτρια σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης . Εχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς γαστρονομίας με σημαντικές διακρίσεις και πολλά γαστρονομικά event ανά την Ελλάδα. Υπήρξε διοργανώτρια και παρουσιάστρια του 1ου και 2ου φεστιβάλ αιγοπρόβειου κρέατος στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης. Ως άριστος γνώστης της ποντιακής κουζίνας και μεγαλωμένη με τις ποντιακές γεύσεις προέβη στη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου «Ρίζα μ’». Το βιβλίο της μας προτρέπει να ακολουθήσουμε την ποντιακή διατροφή της μακροζωίας και την εξέλιξή της μέσα από νέες παρασκευές δικής της έμπνευσης. Μέχρι σήμερα επιμελείται το μενού στο οικογενειακό εστιατόριό της στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής και ηγείται της ομάδας της κουζίνας του a la carte.

 

 

                                                                                                             

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.