Αθέατος ακροβάτης

Αθέατος ακροβάτης

 

Αθέατος ακροβάτης

 

Το σώμα μπορείς να το φυλακίσεις· είναι δυνατόν όμως να εγκλωβίσεις  τον ανθρώπινο νου σε τέσσερις τοίχους;

Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ντοκ, ένας νεαρός άντρας, ο Ντελ, χτίζει μια πολύτιμη φιλία, λυτρωτικό καταφύγιο μέσα στη βαναυσότητα της φυλακής. Η σχέση αυτή διαταράσσεται μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα δοκιμάσουν την άκαμπτη ηθική του.

Σε ένα μικρό χωριό, ο ατίθασος Μάθιου αναστατώνει το σχολείο του, ζώντας μια ανέμελη παιδική ζωή, πασαλειμμένη με αθώα φλερτ και σκανταλιές, ώσπου ένα αναπάντεχο γεγονός θα τον συνταράξει.

Στα στενά όρια ενός ορφανοτροφείου, ένα μικρό αγόρι βιώνει τη θλιβερή απουσία της παιδικής αθωότητας, ουρλιάζοντας εναγωνίως για μια διέξοδο.

Χωράει αυτοδικία εκεί που ο ανθρώπινος νόμος νοσεί; Ομορφαίνει ο κόσμος μας με θυσίες, ακόμα κι αν αυτές είναι βαμμένες με αίμα; Αλλάζει ο κόσμος μας άραγε μια σταλιά αν μια κοπέλα πάψει να φοβάται; Αν ανακαλύψει και πάλι το χαμένο της χαμόγελο;

Τρεις ιστορίες κι ένας έρωτας που γεννιέται από φόβο, μα θεριεύει και ανθεί σαν κόκκινο τριαντάφυλλο, αποτυπωμένος σιωπηλά στις γραμμές ενός ημερολογίου.

 

Κυπριανός Παπαλέξης: Οι Λέσχες ανάγνωσης είναι μια πολύτιμη συντροφιά στις ανήσυχες και ευαίσθητες ψυχές | utopiazone.gr

 

Ο Κυπριανός Παπαλέξης  γεννήθηκε το 1987 και ζει στο Χαλάνδρι μαζί με τη σύζυγό του, Βέρα, και τα δύο τους παιδιά. Είναι δικηγόρος, και στον ελεύθερό του χρόνο λατρεύει να αραδιάζει τις σκέψεις του στο χαρτί και να χάνεται μέσα σε όσα του φέρνουν νοσταλγία. Θεωρεί τη σιωπή ως ύψιστη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, και τη βαθιά αγάπη τον θεμέλιο λίθο και την κινητήριο δύναμη του κόσμου μας. Ο « Αθέατος ακροβάτης» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

                                                                                                              

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.