Το τίμημα της ελευθερίας.

Το τίμημα της ελευθερίας.

 

«Το τίμημα της ελευθερίας» είναι ο τίτλος του αστυνομικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Καρά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Οπισθόφυλλο:

Ο Δημήτρης Καράς μιλάει για το βιβλίο του «Το τίμημα της ελευθερίας». Μια κοπέλα δολοφονείται εν ψυχρώ σ’ ένα απομονωμένο στενό κοντά στο κέντρο της Αθήνας.
Η Κατερίνα είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας. Από τη στιγμή που ο δολοφόνος αντιλαμβάνεται την παρουσία της στον τόπο του εγκλήματος, η ζωή της πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά. Καταφέρνει να του ξεφύγει, αλλά δεν αργεί να καταλάβει ότι αυτός όχι μόνο έχει δει το πρόσωπό της καθαρά, αλλά και είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη βγάλει από τη μέση.

 

Η κατάσταση περιπλέκεται όταν τις επόμενες ημέρες ένα έφηβο αγόρι, ο Λάζαρος, επισκέπτεται το ιατρείο όπου εργάζεται η Κατερίνα. Από τότε, αρχίζει να την παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στη ζωή της. Υποψιάζεται πως αυτός είναι ο δολοφόνος, αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο, και η Αστυνομία δεν δείχνει διατεθειμένη να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση. Τότε, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, και με τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, αρχίζουν να παρακολουθούν συστηματικά τον Λάζαρο προσπαθώντας ν’ αποδείξουν την ενοχή του.

 

Ακολουθεί ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που οδηγεί τις δύο φίλες στα βάθη του εγκληματικού υποκόσμου της Αθήνας, και γεννάει περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα
απαντάει…

 

 

 

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Καράς γεννήθηκε στις Σέρρες το 1988. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έχει εκπονήσει και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την ασφάλεια ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Ασχολείται με τον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μικρού μήκους, Athame, The Riemann Hypothesis, In Memoriam, The Bureaucrat, Still Life, και Blue Moon, οι οποίες έχουν προβληθεί και βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Έχει γράψει το θεατρικό έργο Πίσσα και
Πούπουλα, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2024 σε σκηνοθεσία Σοφίας Φυτιάνου. Έχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, και Ενοργάνωσης από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, και έχει συνθέσει τη μουσική επένδυση για ταινίες μικρού μήκους και Ζωοδόχου Πηγής 2 – 10678 Αθήνα Τηλ.: 210 2230206 – 6909152132 ekdoseis.pnoi@gmail.com θεατρικές παραστάσεις. Το αστυνομικό μυθιστόρημα «Το Τίμημα της Ελευθερίας» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.