Ο Φράχτης .

Ο Φράχτης .

 

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει :

“Ο Φράχτης” του Αλφρέντο Σοντεργκιτ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

Εξώφυλλο: σκληρό
Σελίδες:48
Διαστάσεις:21,7×25cm

Τίτλος πρωτοτύπου:
La Cerca

Περιγραφή

 

 

Η Φραγκίσκη και η Αντωνία συναντιούνται μια μέρα με πολλή ζέστη δίπλα στον φράχτη που χωρίζει τα σπίτια τους. Γίνονται φίλες και περνούν το καλοκαίρι μαζί. Οι διακοπές τελειώνουν, αλλά η ζωή τους μόλις αρχίζει. Χρόνια αργότερα, θα ξανασυναντηθούν δίπλα στον ίδιο φράχτη…

 

Book Review

Ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο μιλάει για την παντοτινή και αληθινή φιλία.

Με εικονογραφιση που ξεχωρίζει, μικρό κειμενο και βαθύ νόημα το βιβλίο αυτό έχει μπει στην καρδιά μας και όχι άδικα.

Εχοντας ήδη αγαπήσει το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα (οι Ξένοι) για το ιδιαίτερο στυλ του και για τα σημαντικά μηνύματα τα οποία περνάει, ο “φράχτης” ήδη πήρε μια πολύ σημαντική θέση στην βιβλιοθήκη μας και έχει γίνει από τα βιβλία που έχουμε σίγουρα ξεχωρίσει.

Ο τίτλος του δεν είναι καθόλου τυχαίος αφού στον πρωτότυπο τίτλο του στα ισπανικά “Cerca” ανάλογα με τα συμφραζόμενα μπορεί να λειτουργεί ως ουσιαστικό (η περίφραξη), ως επίρρημα (για κάτι κοντινό στον χώρο ή τον χρόνο) και ως ρήμα (περιβάλλω).

Φυσικά και ένα βιβλίο σαν και αυτό έχει μεταφραστεί ήδη σε 10 γλώσσες και μπήκε και στον κατάλογο White Ravens το 2020
-ξεχώρισε εννοείται για την θεματολογία του αλλά και την εικαστικη αισθητική του!-

Καλή Ανάγνωση

 

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.