Πολεμιστές της Γης.

Πολεμιστές της Γης.

 

 Σχολιάζει η Δήμητρα Σαμλίδου.

Πολεμιστές της Γης

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχε μαγεία γύρω μας; Αν ξέραμε πως ανάμεσά μας στη γη περπατούν μάγισσες; Ίσως για εμάς να μην αλλάζει τίποτα, αλλά σίγουρα η ζωή της Αιμίλια είναι διαφορετική.

Τοποθετημένο χρονικά στο παρόν και τοπικά στη βόρεια Αμερική, η Αιμίλια είναι μία κατατρεγμένη 22άχρονη μάγισσα, η οποία κρύβεται από τους Ανόβα, τους ανθρώπους εκείνους που τη χώρισαν από τον έρωτα της ζωής της, τον Δημήτρη. Ζει σε μια καλύβα, τριών μηνών έγκυος, κρυμμένη από τον εχθρό, ο
οποίος την αναζητά για να την σκοτώσει. Επιστρατεύει ανθρώπους – επαγγελματίες και μη – να την βοηθήσουν να συναντήσει τον Δημήτρη και να έρθει αντιμέτωπη με τους διώκτες της.

Στο ταξίδι της ανακαλύπτει πράγματα για τον εαυτό της, τις δυνάμεις της, καθώς και γεγονότα του παρελθόντος που επηρεάζουν τον ρου της ιστορίας, αλλά και τις προσπάθειές της να επικρατήσει στη μάχη ζωής και θανάτου. Θα καταφέρει να νικήσει τους Ανόβα και να ζήσει ευτυχισμένη με τον έρωτα της
ζωής της;

Το κείμενο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, από την οπτική της πρωταγωνίστριας. Έχουμε πρόσβαση στον συναισθηματικό της κόσμο, τις σκέψεις της και τις δυνάμεις της, οι οποίες προέρχονται από τη γη, αλλά και τους διαλόγους της με τα ζώα της φύσης, με τα οποία είναι συνδεδεμένη. Οι περιγραφές είναι γλαφυρές και τοποθετούν τον αναγνώστη απευθείας στο σκηνικό της δράσης, αλλά και της φύσης.

Η συγγραφέας του βιβλίου, Kai-Lee Worsley είναι γεννημένη στον Καναδά με ελληνική καταγωγή. Μετακόμισε πρόσφατα στην Αθήνα, προκειμένου να συνδεθεί με τις ρίζες της και να εξερευνήσει τον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας. Ασχολείται, παράλληλα, με την επιχείρησή της που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το branding. Στον ελεύθερό της χρόνο ταξιδεύει, δημιουργεί, χάνεται στη φύση.

Πίσω από το νόημα του βιβλίου κρύβεται η δύναμη μιας γυναίκας που πολεμάει με την αγάπη για την αγάπη, το αγέννητο παιδί της και τον εαυτό της. Παράλληλα, τονίζεται η σημασία της φύσης, η σπουδαιότητά της και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε κοντά της και να την προστατεύουμε, ώστε να κάνει τα δικά της μαγικά.

 

 

 

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ_SITEαστυνομικό βιβλίο, φόνος και αντισυλληπτικά, Πηγή Crime, Εκδόσεις Πηγή

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.