Απόλυτη Αυτοπεποίθηση.

Απόλυτη Αυτοπεποίθηση.

 

 

 Σχολιάζει η Δήμητρα Σαμλίδου.

Απόλυτη Αυτοπεποίθηση

Εάν αισθάνεσαι αβεβαιότητα για τον εαυτό σου, το μέλλον σου, την επαγγελματική σου σταδιοδρομία και γενικότερα τη ζωή σου, η Lisa Bilyeu στο συγγραφικό της ντεμπούτο, “Απόλυτη Αυτοπεποίθηση” ήρθε για να σε βοηθήσει να αναθεωρήσεις.

Μεγαλωμένη στο Λονδίνο και έχοντας ελληνικές ρίζες, η Lisa Bilyeu ξεκινάει το αφηγηματικό της ταξίδι από μικρή, τότε που ονειρευόταν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Η οικογένειά της, υπέρμαχος της “παλιάς” ελληνικής νοοτροπίας, δεν πίστευε πως ήταν κάτι για το οποίο προοριζόταν ως γυναίκα και
άνθρωπος. Μετά από πολλούς κόπους, πείθει τον πατέρα της να μετακομίσει στο LA για να σπουδάσει σκηνοθεσία. Εκείνη νόμιζε πως το όνειρό της ήταν κοντά.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της γνωρίζει τον καθηγητή και πλέον σύζυγό της Tom Bilyeu και μόλις αποφοιτά, συνάπτουν σχέσεις. Λίγο αργότερα και μετά από έναν ελληνικό παραδοσιακό γάμο, μετακομίζουν στο δικό τους σπίτι στο Los Angeles, όπου μοιράζονται το ίδιο όνειρο: να φτιάξουν τη δική τους ταινία. Όμως, δεν ήταν κάτι απλό και εύκολο. Έτσι, η Lisa αναγκάζεται να (υπο-)μένει στο σπίτι μέχρι να μαζευτούν οι πόροι για την υλοποίηση του ονείρου τους. Αυτή η υπομονή διήρκεσε οχτώ
χρόνια…

 

 

Το βιβλίο χωρίζεται σε δέκα μαθήματα ώστε να βρεις τη δύναμή σου, να αποκτήσεις την απόλυτη αυτοπεποίθηση και τελικά να γίνεις ο ήρωας της ζωής σου. Μέσα από προσωπικά βιώματα της συγγραφέως και εσωτερικές της πάλες, απευθυνόμενη στον αναγνώστη, διδάσκει πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να μην αφήσεις να σε παρασύρουν σε αυτό για το οποίο οι άλλοι σε προορίζουν, αλλά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Η ίδια έχει αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, εξωτερικούς παράγοντες,
ανθρώπους που την απέρριψαν, αλλά, κυρίως, αντιμετώπισε τον εαυτό της.

Μιλάει, όπως θα μιλούσε σε φίλες της και παρότι απευθύνεται στο γυναικείο πληθυσμό, είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν και οι άντρες, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση.Δεν χρησιμοποιεί επιστημονική ορολογία, ο λόγος της είναι προφορικός, βιωματικός και υποδειγματικός.
Το βιβλίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, δέκα παραδείγματα, δέκα μαθήματα και σε κάθε τέλος, παραθέτει ανακεφαλαίωση για καλύτερη εμπέδωση.

Αυτό που κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον είναι η ειλικρίνεια με την οποία η συγγαφέας μιλάει μέσα από τις σελίδες για τη ζωή της, το πόσες φορές έπεσε και άλλες τόσες σηκώθηκε. Πώς πήγε κόντρα στις προκαταλήψεις της κοινωνίας, όρθωσε ανάστημα και έφτασε εκεί που ήθελε. Επίσης, το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο κομμάτι που αγγίζει: όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη, όλοι πρέπει να χτίσουμε τη δική μας απόλυτη αυτοπεποίθηση.

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.