HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΞέρεις που ζει η Αγάπη;

Ξέρεις που ζει η Αγάπη;

Ξέρεις που ζει η Αγάπη;

 

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει :

 

“Ξέρεις που ζει η Αγάπη;” της Λίζα Βαισμπορντ σε εικονογράφηση Νινι Αλάσκα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:36
Διαστάσεις:20,8×28,8cm

Τίτλος πρωτοτύπου:
Wrist du wo die Liebe wohnt?

 

Περιγραφή

Ο Τομ θέλει να μάθει πώς μοιάζει η αγάπη.Πώς θα το βρει όμως;

Η αγάπη δεν έχει διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο.Τότε ο παππούς έχει μια ιδέα.Πηγαίνει τον Τομ σε όλες τις στιγμές που το αγόρι μπορούσε να δει,να γευτεί και να νιώσει την αγάπη.
Γιατί η αγάπη βρίσκεται στη νόστιμη μαρμελάδα φράουλα που φτιάχνει η γιαγιά, στο χαμόγελο του μπαμπά, σ’ ένα φιλικό χέρι βοήθειας…

Ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο για το εκπληκτικό συναίσθημα που αναβλύζει μέσα από τις μικρές χειρονομίες τρυφερότητας.

Book Review

Ένα πολύ όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο το οποίο βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν καλύτερα την έννοια της αγάπης.

Με τη βοήθεια του παππού του ο Tom γυρνάει πίσω στις αναμνήσεις του και βρίσκει κάθε φορά κι ένα μικρό δείγμα αγάπης από όλα εκείνα τα αγαπημένα πρόσωπα τα οποία έχουν περάσει από την ζωή του.

Ωστόσο το καθενα από αυτά δείχνει την αγάπη του με εντελώς διαφορετικό τρόπο στον μικρό Tom και αυτό είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή.

Το όμορφο αυτό βιβλίο λοιπόν σου ζεσταίνει κατευθείαν την καρδιά και βοηθάει τα παιδιά να δουν πως η αγάπη δεν είναι απλά ένα μονάχα πράγμα,αλλά είναι ένα συναίσθημα το οποίο μπορείς να το αντιληφθείς με όλες σου τις αισθήσεις.

 

Η αγάπη μπορεί να εκφράζεται πολύκροτα αλλά και μπορεί να κρύβεται μέσα σε μικρές καθημερινές λεπτομέρειες.Όπως και να έχει τα οφέλη της είναι πολλά και η ύπαρξη της απαραίτητη!

 

🤔Πώς θα ηταν άραγε η ζωή χωρίς αγάπη❓

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.