HomeΓύρω από ένα βιβλίοΕκδηλώσειςΓιορτές λήξης έτους – Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

Γιορτές λήξης έτους – Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

Γιορτές λήξης έτους – Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

 

Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

To Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μαγικού Δήμου Αβδήρων, Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και λειτουργεί από το 2010. Φέρει το όνομα του αείμνηστου Σταύρου Χαλιορή, ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ», ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία του .

Στόχος της λειτουργίας του Κοινωνικού Κέντρου είναι η έμπρακτη συνεισφορά του στην κοινωνία με δράσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού, κοινωνικού περιεχόμενου, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Παράλληλα το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» διοργανώνει :

  • Εκδηλώσεις ,γιορτές και εκδρομές για τα μέλη του με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο
  • Προβολές παιδικού κινηματογράφου στα πλαίσια του προγράμματος «Παιδιά, πάμε σινεμά;»
  • Ημερίδες για θέματα ιατρικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιστημονικούς συνεργάτες.

Επιπλέον στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου λειτουργεί ιατρείο για παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και φιλοξενούνται οι συναντήσεις του ΚΑΠΗ Μαγικού.

Συζητάμε , συνυπάρχουμε, λειτουργούμε δημιουργικά , δίνουμε απαντήσεις, βρίσκουμε λύσεις.

 

 

Έφτασε και φέτος η ώρα για τις γιορτές λήξης, έτσι  και εμείς ετοιμάσαμε μια σειρά κειμένων και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Τα παιδιά αφηγήθηκαν τα κείμενα τους. Κάποια ρεαλιστικά, με το στοιχείο του μαγικού ρεαλισμού, κείμενα μυθοπλασίας, κείμενα με βιωματικά στοιχεία, παραμύθια και μικρά διηγήματα.

Εκ πρώτης όψεως τα κείμενα, έμοιαζαν διαφορετικά. Ωστόσο, αν παρατηρούσε κανείς λιγάκι καλύτερα, θα διέκρινε μια σημαντική ομοιότητα.

 

Όλα τα κείμενα ήταν αποτέλεσμα μιας μοναδικής διαδικασίας. Όλα, ετοιμάστηκαν με πολύ αγνά υλικά!

 

Η συνταγή δεν είναι μυστική και για αυτό τη μοιραζόμαστε.

 

 

Παίρνουμε πρώτα από όλα ένα μεγάλο μπολ και το γεμίζουμε με παιδικά γέλια, ρίχνουμε δυο χούφτες  αγάπη, μπόλικη  μη τη λυπάστε. Κατόπιν, ρίχνουμε  πολλές δόσεις αποδοχής με κουτάλι σούπας, δυο σακουλάκια μεγάλες σταγόνες φιλίας, δυο κιλά  κατανόηση,  αν πέσει και περισσότερη αφήστε τη, δίνει μια γλυκιά επίγευση.

 

Κατόπιν να έχετε τα αφτιά σας ανοιχτά! Το αφουγκραζόμαστε για όση ώρα χρειαστεί, το ακούμε και αν χρειάζεται κάποιο υλικό ακόμη, επεμβαίνουμε άμεσα, όσο ακόμη, είναι επάνω στη φωτιά. Μερικές φορές για να νοστιμέψει χρειάζεται ένα ή δύο φακελάκια αγκαλιές.

 

Αφού πάρει την πρώτη βράση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή και ρίχνουμε  μια κανάτα ομαδικού πνεύματος σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύουμε με αργές κινήσεις τα υλικά και  πριν σερβίρουμε, πασπαλίσαμε με φρέσκια αισιοδοξία, χοντροκομμένο κουράγιο και τέλος ρίχνουμε ένα κύβο αυτοπεποίθησης, το μεγάλο κάποιες φορές, αναλόγως με το μέγεθος του σκεύους.

 

Η συνταγή δεν υλοποιείται σε μια μέρα, οπότε, να έχετε μαζί σας το μυστικό υπερ όπλο, υπομονή και επιμονή, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

 

Ένα μικρό ταξίδι λοιπόν ήρθε στο τέλος του, ένα  πολύχρωμο και διαφορετικό από όλα που γνωρίζουμε, μιας και η δημιουργική γραφή είναι ένα πεδίο, το οποίο έχει αμέτρητους προορισμούς.

 

Στη διάρκεια του, είδαμε εικόνες, ακούσαμε γνώμες και γνωρίσαμε νέες οπτικές, ώστε να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα όλο αυτό το οικοδόμημα που βρίσκεται γύρω μας και ονομάζεται κόσμος και μέσα από αυτό, εμπνευστήκαμε, δημιουργήσαμε και απολαύσαμε όλα αυτά τα μοναδικά «πιάτα».

 

Αν και απολαύσαμε τις υπέροχες λειχουδιές, αυτό που μας χόρτασε περισσότερο ήταν το ίδιο το ταξίδι! Εκείνο ήταν που μας χάρισε το μεγαλύτερο χαμόγελο ικανοποίησης!

 

Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο.

Έρχεσαι μαζί μας;

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διευθύντρια κυρία Ολυμπία Ιγνατιάδου, τη Φιλόλογο, κυρία Αφροδίτη Πανίδου και φυσικά τις κυρίες που  αποτελούν το προσωπικό, Μαυροπούλου Ζάννα, Μητσοπούλου Πελαγία, Μυλωνά Σοφία ,Τερζανίδου Αγγελική για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια τους σε αυτό μας το ταξίδι!

         

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.