HomeΓύρω από ένα βιβλίοΟ συγγραφέας μιλά για το έργο τουΤο σημάδι της σταγόνας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Ρήγας Βικιώτης.

Το σημάδι της σταγόνας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Ρήγας Βικιώτης.

Το σημάδι της σταγόνας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Ρήγας Βικιώτης.

 

Ως λάτρης του ανεξήγητου, οπαδός ταινιών επιστημονικής φαντασίας και αναγνώστης συγγραμμάτων που σχετίζονται με την επιστήμη και την έρευνα της Γήινης ύπαρξης του πλανήτη, στο μυαλό μου έπλαθα συνεχώς σενάρια.

 

 

Διαβάζοντας αρκετά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, μέσα μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω την δική μου ιστορία. Μια περιπέτεια στο κοντινό μας μέλλον, που ήδη είχα ξεκινήσει να πλάθω στο μυαλό μου. ΄΄Το σημάδι της σταγόνας΄΄ ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Η γραφή με βοήθησε να
αντιμετωπίσω δημιουργικά τα θέματα υγείας που με ταλαιπώρησαν.

 

 

Συνέβαλε απόλυτα στην ψυχική μου ηρεμία και ανέδειξε μια ικανότητα που κρύβονταν πολύ καλά μέσα μου. Καθηλωμένος για αρκετό σε ένα κρεβάτι, ο Μάξιμος, η Ανδρομάχη και τα τρία τους παιδιά άρχισαν να ζωντανεύουν. Να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τις λέξεις που εγώ πληκτρολογούσα. Το συναίσθημα
ήταν μοναδικό. Η άντληση στοιχείων από την οικογένειά μου, με βοήθησε να παντρέψω το πραγματικό με το φανταστικό και με οδήγησε στο να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Με την πάροδο του χρόνου και καθώς η ιστορία εξελίσσονταν, καινούργιες ιδέες έρχονταν συνεχώς στο μυαλό μου. Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος. Τόσο, που κατάλαβα πως οι περιπέτειες της οικογένειας Βιπάτη δεν χωρούσαν σε ένα βιβλίο. Έτσι μετά την ΄΄Δοκιμασία΄΄ ακολούθησε η ΄΄Επανεκκίνηση΄΄ και
έπεται η συνέχεια που θα ολοκληρώσει την επερχόμενη τριλογία.

 

 

Το 2023 έρχεται να ανταμείψει τις προσπάθειές μου. Η ΄΄Δοκιμασία΄΄, το πρώτο μέρος της σειράς ΄΄Το σημάδι της σταγόνας΄΄ και με μόλις ένα έτος κυκλοφορίας του, καταφέρνει να αποσπάσει την πρώτη θέση στα βραβεία EVERLIES. Έπειτα από ψηφοφορία του αναγνωστικού κοινού, αναδεικνύεται ως το καλύτερο
βιβλίο επιστημονικής φαντασίας για το έτος 2022. Κάθε άλλο, παρά αναμενόμενο για μένα. Έναν νέο συγγραφέα, που μόλις είχε παρουσιάσει την πρώτη του δουλειά στο αναγνωστικό κοινό. Η χαρά μου ήταν και παραμένει απερίγραπτη.

 

Πίσω όμως από όλα αυτά, κρύβεται ένας κινητήριος μοχλός, που με στήριξε από τα πρώτα μου κιόλας βήματα στην συγγραφή. Με ώθησε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο την λογοτεχνία και να πιστέψω στον εαυτό μου. Και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ο λόγος για τις ΄΄Εκδόσεις Λυκόφως΄΄ και τον εκδότη μου Αβέρκιο Λουδάρο, που μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωριστώ με το αναγνωστικό κοινό και να τους αποδείξω πως είχα και γω κάτι για να προσφέρω στον χώρο του βιβλίου.

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.