HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΗ πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής.

Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής.

Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής.

  

Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής

Συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα

Στα φώτα

«… Συνάντησα τον Αλ Πατσίνο στο σπίτι του, έξω από το Μανχάταν και μιλήσαμε για το Actors Studio. Με ρώτησε τι νομίζω πως χρειάζεται να γίνει ώστε το Studio να αναζωογονηθεί. Του είπα τη γνώμη μου και τα σχέδιά μου. Είχα μαζί μου έναν αυτοσχέδιο τόμο, που περιέχει σπάνιο υλικό από έρευνα πολλών ετών για τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, με κείμενα στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά. Είναι η ύλη που συγκέντρωσα στα τόσα χρόνια εμπειρίας και έρευνας και που συνεχίζω να την εμπλουτίζω. Του το έδωσα. Έχοντας κατανοήσει πόσο κόπο και γνώση χρειάστηκε για να μαζευτεί αυτό το υλικό, το έπιασε σαν αρχαίο χειρόγραφο. Το ξεφύλλισε με προσοχή. Μου το επέστρεψε σαν να μου έδινε εύθραυστο κρύσταλλο. Εκείνη τη στιγμή είδα πώς αυτόματα ενεργοποιήθηκε η τεράστια ευαισθησία του μεγάλου ηθοποιού. Ήταν ένα σπάνιο μάθημα. Στην υποκριτική, εκτιμάς, σέβεσαι, αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους, τους χώρους, τα πράγματα και οτιδήποτε έρχεσαι σε επαφή, ανάλογα με τη σημασία τους και ανάλογα με τη σχέση που έχεις μαζί τους. Στην εκπαίδευση της Μεθόδου τα αντικείμενα είναι κρίσιμα. Ο Καζάν έλεγε πως όλοι εκπαιδεύονται στην εσωτερική ζωή του αντικειμένου, τη σημασία, τον συμβολισμό, τι σημαίνει το αντικείμενο. Αυτό που είδα να κάνει ο Αλ Πατσίνο μπροστά στα μάτια μου, είναι ακριβώς αυτό που κάνει σε όλους τους ρόλους που έχει παίξει».

  • Στο εξώφυλλο: Ο Ανδρέας Μανωλικάκης στην 45th Street στην περιοχή όπου είναι τα θέατρα στο Broadway.
  • Στο οπισθόφυλλο: Επάνω: Μπροστά από το κτίριο του Actors Studio στη Νέα Υόρκη. Κάτω: Με τη Σούζαν Άστον, την Έλεν Μπέρστιν και τον Αλ Πατσίνο σε εκδήλωση του Actors Studio Drama School. Οι φωτογραφίες είναι του Cihangir Duman.
Στα φώτα. Συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα

 

Μανωλικάκης Ανδρέας

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Δια Βίου Μέλος του Actors Studio και πρώην πρόεδρος (Απρίλιος 2006 – Ιούνιος 2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης.

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.