HomeΓύρω από ένα βιβλίοΟ συγγραφέας μιλά για το έργο τουΤο παρελθόν σου μου ανήκει – Γράφει η συγγραφέας του βιβλίου,Κέλλυ Νικολαΐδου .

Το παρελθόν σου μου ανήκει – Γράφει η συγγραφέας του βιβλίου,Κέλλυ Νικολαΐδου .

Το παρελθόν σου μου ανήκει – Γράφει η συγγραφέας του βιβλίου,Κέλλυ Νικολαΐδου .

 

Το νέο μου μυθιστόρημα «Το παρελθόν σου μου ανήκει»,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, έχει τρεις βασικούς χαρακτήρες (Πέτρα, Χλόη, Ράνια) και πολλούς ακόμα δευτερεύοντες  αλλά εξίσου σημαντικούς για την πλοκή.

Η ιστορία ξεκινά το 2006 στο Γαλάτσι, σε ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου μια νέα γυναίκα, η Αφρούλα, δίνει τέλος στη ζωή της …  Δέκα χρόνια μετά,  μια παρέα παραθερίζει στα Μετέωρα: Η Ράνια με τον Αντρέα, η Πέτρα με τον Θάνο και το μωρό τους τον Άνθιμο κι η Χλόη που έχει μόλις γνωρίσει τον Βλαδίμηρο. Όλα δείχνουν αρμονικά και γαλήνια μέσα από τα μάτια των παραθεριστών ώσπου η Χλόη αρχίζει να αισθάνεται πως μια σκιά από το παρελθόν παραμονεύει σε κάθε της βήμα.

 

 

Οι ηρωίδες του βιβλίου έρχονται αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις ενώ παράλληλα εκτυλίσσεται  μια ιστορία από το παρελθόν που σταδιακά  οδηγεί τον αναγνώστη στη διαλεύκανση του μυστηρίου.

Καθώς έγραφα το μυθιστόρημα «Το παρελθόν σου μου ανήκει» με διακατείχε ο οίστρος αλλά κι η ανάγκη να φτάσω τους ήρωές μου στα άκρα ώστε να παρακολουθήσω τις αντιδράσεις τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αν και αρχικά δεν το είχα συνειδητοποιήσει,  με απασχολούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι καλούνται πολύ νωρίς να πάρουν σημαντικές  αποφάσεις για τη ζωή τους. Με δυο παιδιά στην εφηβεία, εξυπακούεται ότι τέτοιες σκέψεις δεν σταματούν να τριβελίζουν το μυαλό μου. Αν δεν υπάρχει κάποιο στήριγμα να ακουμπήσουν στα δύσκολα; Αν βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή;  Αν στιγματιστούν κι απομονωθούν λόγω λάθος επιλογών;

 

 

Κι ύστερα, μια αναδρομή στο δικό μου παρελθόν με διαβεβαίωσε πως έτσι ακριβώς συνέβαινε και τότε και τούτη  η σκέψη έφερε όλους τους ήρωες κοντά. Ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα το βιωματικό σε αυτή την ιστορία, είναι δηλαδή καθαρή μυθοπλασία κι απόλαυσα κάθε συγγραφής της.

 

Βιογραφικό

Η Κέλλυ Νικολαΐδου είναι καθηγήτρια Αγγλικών και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Από το 2016 ως το 2019 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κι απέκτησε Ανώτερο Δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το χρώμα της ελπίδας», κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τις εκδόσεις Πνοή. Το 2021 το διήγημά της «Για πάντα μαζί» συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Ταξίδια στη μυθοπλασία» του Harmony and Creativity και, την ίδια περίοδο, Χαϊκού της επιλέχθηκαν για τη συλλογική έκδοση «Τα Χαϊκού της άνοιξης» από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο. Τον Δεκέμβριο του 2022 το διήγημά της «Όχι αύριο» επιλέχθηκε και συμπεριλήφθηκε στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2023 των εκδόσεων Κέφαλος ενώ το διήγημά της «Το μυστικό του Άλκη» συμπεριλήφθηκε στο διπλό τεύχος (15ο-16ο) ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ.

Το μυθιστόρημα «Το παρελθόν σου μου ανήκει», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, είναι το δεύτερο προσωπικό της βιβλίο.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 επιλέχθηκε μαζί με μια μικρή ομάδα – συνολικά 25 ατόμων – για να παρακολουθήσει το σεμινάριο «Γράψε Ιστορία» από τις συγγραφείς Λένα Μαντά και Κλαίρη Θεοδώρου. Από αυτή την όμορφη συνάντηση, άμεσα θα κυκλοφορήσει συλλογική δουλειά με τίτλο «Μικρές ιστορίες, μεγάλες αμαρτίες», στα οποία συμμετέχει και η ίδια με το διήγημά της «Είμαι το τέλος».

Στο facebook έχει την ομάδα «Τα μυθιστορήματά μου» μέσα από την οποία δίνει βήμα έκφρασης όχι μόνο σε αναγνώστες αλλά και σε άλλους συγγραφείς ή ποιητές που επιθυμούν να μοιραστούν προβληματισμούς τους ή να προωθήσουν το έργο τους.

@kellynikolaidou

@FBKelly Nikolaidou

 

 

 

 

 

 

    

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.