HomeΑρθρογραφίαΔιάφορα Άρθρα20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – Γράφει η Δήμητρα Σαμλίδου.

20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – Γράφει η Δήμητρα Σαμλίδου.

20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – Γράφει η Δήμητρα Σαμλίδου.

 

 

20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Τα 20 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και γιορτάζει για άλλη μία χρονιά με πλήθος βιβλίων, ιδεών, παρουσιάσεων και δράσεων.

Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024, στα περίπτερα 12|13|14|15 ο κόσμος μπορεί να περιπλανηθεί στους χώρους της ΔΕΘ – HELEXPO, να ενημερωθεί, να γνωρίσει καλύτερα τον χώρο του βιβλίου και να αγοράσει από τους εκδότες που συμμετέχουν. Φέτος τιμάται το Εμιράτο της ΣΑΡΤΖΑ (ΗΑΕ), ενώ έχει αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου, σημαντικό λογτέχνη και πεζογράφο του 20ού αιώνα, του οποίου το έργο παρουσιάζεται στην Έκθεση.

Πέραν αυτού, όμως, τα θέματα που αναλύονται στους χώρους των περιπτέρων αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις γυναίκες στα βιβλία, από την άποψη της γενικότερης επαγγελματικής δραστηριότητας στον χώρο του βιβλίου, ενώ για δεύτερη χρονιά, ο κόσμος μπορεί να έρθει σε επαφή με γειτονικές και βαλκανικές χώρες, καθώς και με εκθέτες – εκδότες και φορείς από 14 χώρες διεθνώς, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γερμανία, η Τουρκία κ.ά.

 

Παράλληλα, πραγματοποιείται η 2η συνάντηση Λεσχών Ανάγνωσης, που στοχεύει στη συνεργασία, το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, μέσα από συζητήσεις, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων με καίρια θέματα που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή παιδιών και εφήβων, των εκπαιδευτών, αλλά και των ίδιων των γονέων.

 

Γενικότερα, σε 4 κτίρια και 14 αίθουσες λαμβάνουν χώρα 500 εκδηλώσεις με 1.500 ομιλητές, ενώ στο
χώρο θα βρίσκονται 850 Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες του χώρου των βιβλίων.

Και φυσικά, η
είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Η Δήμητρα Σαμλίδου, γεννήθηκε το 1996 και μένει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο ΠΜΣ “Επιστήμες Αγωγής” Κατεύθυνση “Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός” ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο  Διπλωματικής Εργασίας: “Η Γλώσσα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού στη Σύγχρονη Εκπαίδευση”. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από τον Αύγουστο του 2019.

 

 

 

                                                                                                                                    

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.