HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία πρότείνει – Πώς ειναι ο κόσμος .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία πρότείνει – Πώς ειναι ο κόσμος .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία πρότείνει – Πώς ειναι ο κόσμος .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει:      

 

“Πώς ειναι ο κόσμος” της Κατερίνας Ζωντανού σε εικονογράφηση Κέλλυ Ματαθια-Κοβο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:44
Διαστάσεις:25,5×23cm

Περιγραφή

Γύρεψα να μάθω πώς είναι ο κόσμος.
Ρώτησα τον σοφό, μα δε μου απάντησε.
Ρώτησα την πέτρα: «Πώς είναι ο κόσμος;».
«Σκληρός» μου είπε. «Μα με τα χρόνια λειαίνεται».
«Ο κόσμος είναι βαθύς. Πρέπει να σκάψεις» ψιθύρισε το χώμα.
Κι είπε το δέντρο: «Ο κόσμος είναι γερά ριζωμένος. Μη φοβάσαι. Ξαπόστασε».

Book Review

Ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο το οποίο δείχνει στα παιδιά πώς ο κόσμος μας δεν είναι μονοδιάστατος και πως όλοι έχουν τη δική τους προσωπική οπτική για το τι είναι ο κόσμος ο οποίος ζούμε με βάση την δική τους εμπειρία και ζωή.

Βέβαια το βιβλίο αυτό είναι αλληγορικό και με έναν πολύ έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο απαντάει στο πιο βαθύ ερώτημα των παιδιών, με έναν πολύ απλο και ιδιαίτερο τρόπο που όμως κρύβει και βαθύτερα νοήματα για την μετέπειτα ζωή.

Θέλω να αναφέρω φυσικά και τις υπέροχες εικόνες οι οποίες σε ταξιδεύουν από άκρη άκρη που άνετα κάποιος θα μπορούσε να πει πως μοιάζουν σίγουρα με μικρά έργα τέχνης.

Το βιβλίο κατατάσσεται αυτόματα σε εκεινα τα οποία την μια στιγμή το διαβάζεις στα παιδιά σου όταν είναι μικρα, μελετώντας μαζί τους κάθε εικονα και συζητώντας για τις σκέψεις τους και την επόμενη στιγμή το ίδιο βιβλίο παίρνει άλλο νόημα και άλλη διάσταση όταν το ξαναδιαβάζει το παιδί μεγαλώνοντας!

Μοναδικό,εξαιρετικό και σίγουρα διαφορετικό!

Καλή Ανάγνωση❤️

 

 

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

                         

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.