HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει “Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο” και “Το τραγούδι της νύχτας”

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει “Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο” και “Το τραγούδι της νύχτας”

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει “Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο” και “Το τραγούδι της νύχτας”

     Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει:

 

“Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο” του Ερικ-Εμανουελ Σμιτ σε εικονογράφηση Μπάρμπαρα Μπρεν.Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:32
Διαστάσεις:19,5×26cm

Τίτλος πρωτοτύπου:
“L’ours qui voulait être heureux”

 

Ανήκει στη σειρά βιβλίων:
Οι Ιστοριες της Κουκουβάγιας
(Les Contes de la Chouette)

 

Περιγραφή

Ο Γκαστόν το αρκουδάκι θέλει να μάθει τι είναι η ευτυχία. Δύσκολη ερώτηση! Ευτυχώς, η Αθηνά η κουκουβάγια είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Μαζί θα ρωτήσουν τα άλλα ζώα, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τη συνταγή της ευτυχίας.

 

Book Review

Η εκπληκτική αυτή σειρά ήρθε και πάλι για να μας παρουσιάσει μία νέα ιστορία παρέα με την φίλη μας την Κουκουβάγια.

Αυτή την φορα ακολουθεί ένα μικρό αρκουδάκι που ψάχνει να βρει τι σημαίνει ΕΥΤΥΧΙΑ και το κατευθύνει ώστε να το ανακαλύψει μόνο του μέσα από την δική του ματιά.

Με μία εκπληκτική εικονογράφηση και ένα πολύ ευχάριστο κείμενο, η ιστορία αυτή μας εξηγεί πως η ευτυχία μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα μας.

Συνάμα με το έξυπνο και φιλοσοφημένο κείμενο του, μας γεμίζει αισιόδοξα μηνύματα και μας εξηγεί παράλληλα πως η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα και όχι μία αίσθηση απόλαυσης της στιγμής.

Στο τέλος της ιστορίας μας καταλαβαίνουμε επίσης πως το να είσαι ευτυχισμένος είναι επιλογή σου και μπορείς να το κάνεις νιώθοντας ευτυχισμένος με όλα όσα έχεις χωρίς να επιθυμείς να αλλάξεις ότι δεν εξαρτάται από εσένα.

 

 

Πραγματικά δεν έχω λόγια για την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων, η οποία φυσικά έχει γίνει από τις αγαπημένες μας και εννοείται πως την χρησιμοποιώ πάντα όταν θέλω να ανοίξω μία πιο βαθιά συζήτηση με τα παιδιά μου, όσον αφορά τη ζωη και όσα ζητήματα ισως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε και τα 2 υπέροχα βιβλία που έχουνε ήδη κυκλοφορήσει βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία,τα οποία θα βρείτε φυσικά σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
“Το νησί της Ελευθεριας”
&
“Το Γατάκι που φοβόταν τα πάντα ”

😉Καλή Ανάγνωση ❤️

 

 

 

 

“Το τραγούδι της νύχτας” του Gilles Diederichs σε εικονογράφηση Violaine Costa από τις εκδόσεις
Χάρτινη πόλη.

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:44
Διαστάσεις:24,5×26cm

Τίτλος πρωτοτύπου:
La nuit la chouette et le Soleil

Ανήκει στην σειρά βιβλίων:
Ιστορίες από τη φύση (Contes de la Nature)
.
.
Περιγραφή

Μέσα στη νύχτα, η Λουσί, η μικρή κουκουβάγια, ψάχνει να βρει έναν θησαυρό που δεν έχει ξαναδεί… τον Ήλιο!

Με οδηγούς τα νυχτόβια ζώα, τα αστέρια και το Φεγγάρι, θα καταφέρει να συναντήσει τελικά το μυστηριώδες άστρο της ημέρας;

Μια ιστορία για να ανακαλύψεις τη μαγεία της νύχτας.
.
.
.
Book Review

Ένα πολύ ξεχωριστό και όμορφο βιβλίο το οποίο βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουνε την νύχτα,τους ήχους της και τα καμώματα των μικρών ζώων που μένουνε ξύπνια όσο εμείς κοιμόμαστε.

Με έμμετρο στίχο, υπεροχη εικονογράφηση και μικρά κείμενα, μέσα από τα οποία τα παιδιά γνωρίζουνε πάρα πολλά ζώα της φύσης,το βιβλίο αυτό δείχνει στα παιδιά τον κόσμο των ζώων και τη ζωή τους όταν ο ήλιος κρύβεται.

Αυτό το βιβλίο πέρα από τις χρήσιμες και πολύτιμες πληροφορίες που δίνει στα παιδιά θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει και τα παιδιά τα οποία φοβούνται το σκοτάδι και τους θορύβους της νύχτας να τα γνωρίσουν καλύτερα και να τα κατανοήσουν ώστε να ξεπεράσουν τον φόβο για το άγνωστο.

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται και ασκήσεις χαλάρωσης με παρέα τα μικρά ζώα που γνωρίσαμε αλλά και QR Code με ηχογραφημένους ήχους της φύσης, στους οποίους φυσικά είναι πρωταγωνιστές τα υπέροχα ζωάκια του βιβλίου μας.

😉Καλή Ανάγνωση❤️

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

                         

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.