HomeΓύρω από ένα βιβλίοΟ συγγραφέας μιλά για το έργο τουΑιχμές στο Σκοτάδι – Παιχνίδια Συνωμοσίας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Εμμανουήλ Δουκάκος.

Αιχμές στο Σκοτάδι – Παιχνίδια Συνωμοσίας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Εμμανουήλ Δουκάκος.

Αιχμές στο Σκοτάδι – Παιχνίδια Συνωμοσίας – Γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, Εμμανουήλ Δουκάκος.

 

 

 

Το βιβλίο “Αιχμές στο Σκοτάδι – Παιχνίδια Συνωμοσίας” άρχισε να γράφεται τον Νοέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2022, αντανακλώντας μια Οι πρώτες 30 σελίδες του βιβλίου “Αιχμές στο Σκοτάδι – Παιχνίδια Συνωμοσίας” δημιουργήθηκαν με δισταγμό αρχικά, καθώς κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους προτού φτάσω περίπου στην μέση, δηλαδή στο έκτο κεφάλαιο. Αυτή η αποκλειστικότητα δια   τηρήθηκε μέχρι και τη μέση του βιβλίου, όπου δεν είχα αποκαλύψει σε κανέναν το περιεχόμενο ή την κατεύθυνση της αφήγησης. Η αρχική έμπνευση ξεκίνησε όταν ενστικτωδώς απελευθέρωσα μια πεταλούδα από τον ιστό μιας αράχνης, λειτουργώντας ως «από μηχανής θεός» για εκείνη. Αυτό με οδήγησε στην ιδέα ενός πολιτικού ηγέτη που θα ήταν έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή του, για το καλό του τόπου και του λαού του.

Η προσθήκη μιας “μυστικής οργάνωσης” που θα απειλούσε τον κεντρικό ήρωα με διάφορους τρόπους, σε συνδυασμό με ένα βαρύ μυστικό που τον κρατά όμηρο των πράξεων του για χρόνια, συνέθεσαν την κεντρική πλοκή αυτού του σύγχρονου Ελληνικού πολιτικού θρίλερ. Η “κινηματογραφική” αφήγηση του που εξερευνά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής, μέσα από μια πρωτότυπη πλοκή, είναι περισσότερο επηρεασμένη από διάφορες ξένες τηλεοπτικές σειρές.

Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι πράγματι μια πολύπλοκη διαδικασία που συχνά συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη σας συγγραφική προσπάθεια. Η έλλειψη εμπειρίας, η ανάγκη για εκτενή έρευνα, που περιελάβανε την παρακολούθηση βίντεο, την ανάγνωση άρθρων και ρεπορτάζ, καθώς και την εξερεύνηση νομικών θεμάτων και μυστικών οργανώσεων. Τα ευρήματα μάλιστα ήταν συχνά τόσο εκπληκτικά, που αποκαλύπταν αναπάντεχα γεγονότα που ενίσχυσαν περαιτέρω την πλοκή και τους χαρακτήρες μου. Επιπλέον και η απεικόνιση μιας χώρας που μεταβλήθηκε υπό το φως των διεθνών γεγονότων, όπως ήταν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, ήταν κάποια στοιχεία που απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος, και προσοχή.
Το βιβλίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη πολιτική κατάσταση με μια κριτική ματιά, προσφέροντας μια εναλλακτική οπτική στα γεγονότα και τις συμφωνίες που διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Παρόλο που το βιβλίο είναι κυρίως μυθοπλασία, περιέχει αμυδρά και κάποια πιο προσωπικά στοιχεία όπως η φωτοφοβία του πρωταγωνιστή, η οποία έχει ενσωματωθεί και στην πλοκή. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες αναπτύσσονται με βάση τις σκακιστικές μεθοδολογίες και τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια για την εξουσία, που χρονολογούνται από ιστορικές εποχές.

Μέσα από το έργο, ελπίζω να προκαλέσω στον αναγνώστη μια συνεχή δίψα για ανάγνωση και ταυτόχρονα την πρόκληση να σκεφτεί πέρα από το προφανές, και έξω από τα συνηθισμένα.

Ο Εμμανουήλ Δουκάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρονικών και έχει ασχοληθεί με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες γεγονός που τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με τη μουσική. Έχει γράψει στίχους και μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο E.G.Niros. και το 2015 κυκλοφόρησε το κομμάτι “Dreamweaver” σε συνεργασία με τον Dj Dio S από την Stellar Fountain.
Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, θέλοντας να αποτυπώσει στο χαρτί τα βιώματα του μέσα από τους χαρακτήρες της φαντασίας του. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

(Πηγή: “Εκδόσεις Φυλάτος”, 2023)

 

 

 

 

 

                                                                   

 

 

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.