HomeΑρθρογραφίαΙστορίαΜέγας Αλέξανδρος  και UFO, υπήρξε επαφή;

Μέγας Αλέξανδρος  και UFO, υπήρξε επαφή;

Μέγας Αλέξανδρος  και UFO, υπήρξε επαφή;

   

 

 

Μέγας Αλέξανδρος  και UFO, υπήρξε επαφή;

 

 

Προφανώς ελάχιστοι παγκοσμίως δε γνωρίζουν  το Μέγα  Αλέξανδρο, το μεγάλο στρατηλάτη, με τη μοναδική σωματική ρώμη και το εξίσου δυνατό πνεύμα.

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε από το 356 έως το 323 π.Χ. και υπήρξε γιος του Βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλλιπου και της Ολυμπιάδας, κόρης του Νεοπτόλεμου.

 

Ο Φίλιππος έγινε Βασιλιάς σε ηλικία 23 ετών και ήταν εκείνος, που κατάφερε να συνενώσει τους Έλληνες. Ήταν επίσης εκείνος, που καθιέρωσε την υποχρεωτική στράτευση και ο πρώτος που του πιστώνεται η δημιουργία εθνικού στρατού. Ο Φίλιππος ακόμη, καθιέρωσε τη μακεδονική φάλαγγα και το νέο όπλο της εποχής, τη Σάρισα. Οργάνωσε και διατήρησε ένα στρατό και ένα βασίλειο που δούλευε, ρολόι.

 

Άρα ο Αλέξανδρος, μετά το θάνατο του πατέρα του το 336 π.Χ. από τον Παυσανία της Ορεστίδος κατά την επικρατέστερη θεωρία, μιας και η θεωρία του Διόδωρου έχει πολλά κενά και δημιουργεί πολλές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητα της, κληρονόμησε ένα κράτος που δούλευε, έτοιμο και ουσιαστικά ήταν κατά κάποιο τρόπο υποχρεωμένος, να συνεχίσει το έργο του πατερά του και να κάνει πραγματικότητα την εκστρατεία.

 

Μια εκστρατεία που όπως και να το δούμε, θα έπρεπε να γίνει,  καθώς οι Πέρσες, δεν ησύχαζαν ποτέ και επιθυμούσαν διακαώς να αποκλείσουν  τους Έλληνες από το Αιγαίο πέλαγος και τη Μεσόγειο -σας θυμίζει τίποτα;- έτσι  λοιπόν, μιας και είχε όλα τα όπλα στο χέρι του, αποφάσισε να αμυνθεί σε αυτή την απειλή, επιτιθέμενος.

 

Ωστόσο, δε ξεκίνησε αμέσως και όχι πριν -ως σωστός στρατηγός- διαφυλάξει τα νώτα του.Αμέσως μετά το θάνατο του πατερά  του, μια κρυφή επιθυμία των γειτόνων βγήκε στην επιφάνεια. Η κατάκτηση του βασιλείου του Φιλίππου.

 

«Τι μπορεί να κάνει ένα μυξιάρικό αμέσως μετά το θάνατο του πατερά του; Τώρα είναι η ευκαιρία» Θα  σκέφτηκαν πιθανώς όλοι οι επίδοξοι «μνηστήρες» του βασιλείου. Μα πριν να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη σκέψη και να βάλουν μπρος τα σχέδια τους, ο Μέγας Αλέξανδρος τους  ταχτοποίησε όλους τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 

Αντιμετώπισε τους Θράκες, τους Τριβάλλους, τους Γέτες και κυρίευσε τους Ιλλυριούς.Έτσι, ήταν έτοιμος μετά από τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών πόλεων και την ανακήρυξη του ως στρατηγού και αυτοκράτορα, να ξεκινήσει την εκστρατεία.

 

Η εκστρατεία διήρκησε 12 χρόνια και ο στρατός διένυσε 18.000 χιλιόμετρα .Ο στρατός αποτελούνταν από  πεζικό που αριθμούσε 20.000 άνδρες, ιππικό 6.000 και  1.000 ανιχνευτές, μηχανικό με 10.000 επιστήμονες, τεχνίτες, εργάτες και βοηθητικό προσωπικό, συν το στόλο, ένα πλήθος 100.000 ατόμων.

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε σχεδόν το σύνολο του τότε γνωστού κόσμου και αυτό ήταν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Η επιτυχία οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σχολαστική ενασχόληση του ίδιου του Αλέξανδρου, με θέματα που αφορούσαν το προσωπικό του.

 

Επίσης, σημαντικό μέρος της επιτυχίας της εκστρατείας του, μιας εκστρατείας τεράστιας σε μέγεθος για την εποχή εκείνη, ήταν σαφώς η διοικητική μέριμνα.

 

Τι είναι όμως διοικητική μέριμνα

 

Είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων ώστε να παραχθούν όλα εκείνα τα πρόσωπα, τα μέσα που απαιτούνται και αποτελούν προϋπόθεση, συνοδευτική υποστήριξη και εξασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος.

 

Κατανοούμε λοιπόν πως απαιτούνταν μια κολοσσιαία προσπάθεια και οργάνωση, ενδελεχής έλεγχος καθημερινά ώστε αφενός ο στρατός να έχει τη δυνατότητα να προχωρά και αφετέρου οι χιλιάδες του βοηθητικού προσωπικού και των κτηνών, να διαβιούν σε μια άγνωστη και εχθρική χώρα.

 

Οι τακτικές που χρησιμοποίησε καταγράφηκαν σε δεκάδες εγχειρίδια και στρατιωτικές εκδόσεις και διδάσκονται ακόμη και σήμερα ως παράδειγμα ενός πρωτοποριακού νου, με εξυπνάδα, αντίληψη, όραμα, θέληση ακλόνητη και αξίες αδιαπραγμάτευτες.

 

Έχει μένει στην Ιστορία η αγάπη του για τη δικαιοσύνη, πολλές φορές δε διόριζε Έλληνες διοικητές απλά και μόνο διότι ήταν ομοεθνείς, κριτήριο του πάντα ήταν η τιμιότητα, το θάρρος και ο χαρακτήρας ,ασχέτως οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως το κάλυμμα κεφαλής που συναντάται στα χωριά του Ρουμλουκιού κατά την παράδοση, ήταν δώρο από το Μέγα Αλέξανδρο διότι σε μια απουσία του, οι γυναίκες της περιοχής έλαβαν τα όπλα και έδιωξαν τον εχθρό.

 

 

 

Η νίκη επίσης, βασίζεται  και σε ένα ακόμη παράγοντα. Ο Αλέξανδρος σε αντίθεση με τον Δαρείο δεν ήταν ηγεμόνας αλλά ηγήτορας.

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος λοιπόν, γύρω από τον οποίο δημιουργήθηκαν πλήθος μύθων καταγράφηκε στην Ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας μάρτυρας θέασης Α.Τ.Ι.Α. ή αλλιώς, U.F.O.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πηγές της εποχής και συγκεκριμένα από τα γραπτά των        και Πτολεμαίου ,αλλά και των Παυσανία,  Σκύλακα,  Αρριανόυ και  Στράβωνα, προκύπτει πως δύο ιπτάμενα “σκάφη”  πραγματοποίησαν επανειλημμένως έφοδο στο στρατό του, σε σημείο μάλιστα που ενοχλήσαν τόσο πολύ ώστε  τα αλόγα, τα οποία πανικοβλήθηκαν και αρνήθηκαν να υπακούσουν.

 

Οι δίσκοι άνοιξαν χώρο ρίχνοντας μέρος των τοίχων της Τύρου (μία από τις ισχυρότερες πόλεις της Φοινίκης) και βοήθησαν τη κατάκτηση της. Αυτό προφανώς αποδόθηκε στην αγάπη των Θεών στο πρόσωπο του Αλέξανδρου και τόνωσε το ηθικό των στρατιωτών.

 

Ο W. Raymond Drake, έχει δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα στο βιβλίο του “Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και τη Ρώμη”, το οποίο γράφτηκε το 1976.

 

Ποια ήταν όμως η μορφή εκείνου του φαινομένου;

 

Οι πηγές αναφέρουν μεγάλες φωτεινές ασπίδες που εκτόξευαν φωτιά, τα περιγράφουν ως κάτι που δε μπορούσαν να εξηγήσουν και τα οποία ήρθαν και έφυγαν  από τον ουρανό.

 

Θεάσεις και καταγραφές όπως η παραπάνω υπάρχουν πολλές τόσο στην Ιστορία όσο και στην τέχνη, ωστόσο, κάποιες από αυτές στην πορεία ανετράπησαν με την εύρεση νέων πληροφοριών.

 

Για πολλά χρόνια θεωρούνταν πως το άστρο της Βηθλεέμ στον πίνακα του Τζιότο ντι Μποντόνε με την αναπαράσταση της Γέννησης του Θεανθρώπου, ως  ένα ανεξήγητο φαινόμενο, πιθανώς προερχόμενο από άλλο πλανήτη, ίσως ένα ιπτάμενος δίσκος ο οποίος αποδόθηκε καλλιτεχνικά ως μια μπάλα φωτιάς, έως ότου οι ιστορικοί τέχνης αποφανθούν με ασφάλεια πως πρόκειται για τον γνωστό κομήτη του Χάλεϋ.

 

 

        

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.