HomeΓύρω από ένα βιβλίοΚριτικές-ΣχολιασμοίΜπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος- Σχολιάζει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος- Σχολιάζει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος- Σχολιάζει ο Μπουζάρας Δημήτρης.

 Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος

Το «Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπωνκαι ξεπέρασε το άγχος » που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, δεν είναι ακόμη ένα βιβλίο αυτοβοήθειας. Είναι ένα βιβλίο, από εκείνα που πετυχαίνουν εξ αρχής το στόχο τους και αυτό είναι ορατό  από τις πρώτες σελίδες του.

 

Πως το πετυχαίνει αυτό; Πως καταφέρνουν από τις πρώτες σελίδες  οι δύο συγγραφείς του βιβλίου να δημιουργήσουν την ταύτιση του αναγνώστη; Κατ’ αρχάς με το θέμα που έχουν επιλέξει. Το άγχος και την επιτυχή διαχείριση του.

 

Πως θα ήταν μια ζωή δίχως άγχος;

Τι προβλήματα μας δημιουργεί;

Για ποιους λόγους δυσκολευόμαστε να το καταπολεμήσουμε;

Γιατί  του επιτρέπουμε να  «αλωνίζει» το νου μας και να  γίνεται ολοένα δυνατότερο;

Μπορούμε να το νικήσουμε;

Ναι, μας λένε με δυνατή φωνή οι συγγραφείς και με τον πλέον σαφή τρόπο. Μας εξηγούν, μας καθοδηγούν μεταφέροντας μας πρώτα από όλα τη γνώση, για να κερδίσουμε αυτή τη τόσο σημαντική νίκη. Τη γνώση του ίδιου μας του εαυτού, απαντώντας παράλληλα, σε πλήθος άλλων ενδιαφερόντων ερωτημάτων.

 

 

Για ποιους λογούς διαιωνίζονται οι έμφυλοι ρόλοι;

Για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντική αλλά και θεραπευτική μια αγκαλιά;

Γιατί μας πονάει η απόρριψη;

Ποιο είναι το αντίδοτο απέναντι στο εθισμό της κάθε είδους οθόνης, στο ανεξέλεγκτο shopping therapy, ή ακόμη της νυχτερινής και ημερήσιας εφόρμησης στο ψυγείο;

Γιατί συνήθως λαμβάνουμε τις ίδιες αποφάσεις και είμαστε δέσμιοι των ίδιων κακών συνηθειών;

Πως με απλά και εύκολα βήματα, μπορούμε να αλλάξουμε όχι μόνο την καθημερινότητα, τις κακές μας συνήθειες αλλά και να φωτίσουμε τη ζωή μας;

Για ποιους λόγους απολαμβάνουμε τις ανθυγιεινές τροφές, βυθιζόμενοι συνεχώς στον εθισμό της κατανάλωσης τους και πως αυτό μπορεί να αλλάξει προς όφελος μας;

 

Το άγχος και η διαχείριση λοιπόν, του δοσμένα όμως με ένα τρόπο πολύ διαφορετικό .Οι συγγράφεις επέλεξαν να ξεκινήσουν εξηγώντας μας αρχικά τη λειτουργεία του νου. Του κέντρου δηλαδή που θρονιάζεται  το στρες. Που ριζώνει και δε μετακινείται. Που καλύπτει κάθε κενό. Που δημιουργεί διαδρόμους και «λεωφόρους» για να μας δείχνει την κυριαρχία του συνεχώς και καθημερινά.

 

Μας διδάσκουν  λοιπόν, την λειτουργία του νου ,το πως δηλαδή λειτουργούμε πρώτα πρώτα εμείς οι ίδιοι και πως το στρες μας πολεμά εκ των έσω. Κατόπιν, εξηγούν τους τρόπους για την αντιμετώπιση  αυτού του φαινόμενου που κυριαρχεί στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.

 

Ο συγγραφέας Ferran Cases υπέφερε τα πάνδεινα από χρόνιο  άγχος, σε σημείο μάλιστα, αυτή η κατάσταση να τον καταστήσει παράλυτο. Η νίκη από αυτό τον δυνατό και εσωτερικό εχθρό, του γέννησε την επιθυμία να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, έτσι  δημιούργησε την εξαιρετικά επιτυχημένη σελίδα bye bye Anciedad.

 

Η Sara Teller  διδάκτωρ νευροεπιστήμης, ουσιαστικά συνομιλεί με το συγγραφέα, μαζί μας και μέσω αυτής της τόσο έξυπνης παρουσίασης, ο αναγνώστης λαμβάνει τα μηνύματα με εύκολο και  απλό τρόπο και η γνώση μεταδίδεται διασκεδαστικά και αβίαστα.

 

Η Sara Teller  εξηγεί μετά την κάθε αφήγηση περιστατικού  του Ferran, τι ακριβώς συνέβαινε στο μυαλό του, όταν εκείνος ερχόταν αντιμέτωπος με τον κοινό μας εχθρό και με εύκολες κατευθύνσεις και συμβουλές βοηθά όχι μόνο να κατανοήσουμε τη λειτουργεία του άγχους, αλλά να απομυθοποιήσουμε, να οπλιστούμε και να νικήσουμε εν τέλει αυτόν τον εχθρό που τελικά  μόνο  ανίκητος δεν είναι.

 

Μια επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης ευτυχίας, βασισμένη σε βιωματικά περιστατικά.

Ένα βιβλίο που δεν πραγματεύεται  θεωρίες και έννοιες δυσκολονόητες, δεν παρουσιάζει μοντέλα απαριθμώντας τα υπερ και τα κατά, αλλά  παρουσιάζει το πρόβλημα μέσα από πραγματικές ιστορίες και καταστάσεις που βίωσε ο ένας εκ των συγγραφέων, το προσεγγίζει αντικειμενικά και προτείνει  τις λύσεις με απλό, σαφή, κατανοητό και εμπεριστατωμένο τρόπο.

 

Δεν πρόκειται λοιπόν, για ένα ακόμη βιβλίο αυτοβοήθειας αλλά για ένα απόσταγμα εμπειριών, πρακτικών και δράσεων που δοκιμάστηκαν και έφεραν αποτέλεσμα πρώτα στον ίδιο το συγγραφέα.

Τώρα θα  μου πείτε, θα λειτουργήσει το ίδιο και σε εμένα. Σαφώς και αυτό θα επιτευχθεί διότι αυτά που βίωσε ο συγγραφέας δεν απέχουν στο ελάχιστο από όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά όσοι από εμάς έχουμε εμπλακεί στην πάλη με το άγχος.

 

Καταρρίπτει κοινούς μύθους εδραιωμένους βαθιά στο υποσυνείδητο, οι οποίοι, όχι μόνο μας καθόρισαν αλλά συνεχίζουν να μας καθορίζουν .Εστιάζει αφενός στις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά ταλαιπωρούμενοι από την έλλειψης γνώσης ή καθοδήγησης και αφετέρου στους τρόπους προστασίας της ψυχικής μας υγείας. Ένα αποτέλεσμα γνώσης, εμπειρίας ζωής και τριβής με το αντικείμενο .Ένα αποτέλεσμα, μακροχρόνιας έρευνας.

 

Το «Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος » είναι ένα πολύτιμο βοήθημα, ένα εξαιρετικά έξυπνο ανάγνωσμα, ένας μοναδικός και πραγματικός βοηθός στον πόλεμο κατά του άγχους.

 

 

 

 

 

 

CASES FERRAN

Απόφοιτος οπτικοακουστικών τεχνών, πλέον έχει αφοσιωθεί πλήρως στη διάδοση των τρόπων αντιμετώπισης του άγχους. Πριν από εννέα χρόνια και ύστερα από την προσωπική του εμπειρία, ίδρυσε το Bye Bye Ansiedad, μια εταιρεία αφιερωμένη σε όποιον χρειάζεται υποστήριξη στη διαχείριση του άγχους.

 

 

 

 

TELLER SARA

Πτυχιούχος Φυσικής και διδάκτωρ νευροεπιστήμης του Πανεπιστη­μίου της Βαρκελώνης. Ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας έρευνα με κορυφαίες ομάδες στον τομέα των νευροεπιστημών και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την επιστήμη της επικοινωνίας. Αυτός ο συνδυασμός τής δίνει τη δυνατότητα να μεταδίδει την επιστημονική γνώση με φιλικό και εύκολο τρόπο, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης του ανθρώπου.

 

           

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.