HomeΓύρω από ένα βιβλίοΕκδηλώσειςΗ Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου – Παρουσίαση βιβλίου.

Η Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου – Παρουσίαση βιβλίου.

Η Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου – Παρουσίαση βιβλίου.

Η Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου

 

 

Σε μία ξεχωριστή βραδιά στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Άρτης, είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο βιβλίο που φέρνει στο φως ευρήματα και μελέτες με ποικίλες αναφορές στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τη Λατινική Δύση, με έμφαση στην σπουδαία ιστορική συμβολή της βυζαντινής Άρτας.

Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα κ. Χ. Κουδούνα για την εξαιρετική διεξοδική ανάλυση της πολυετούς έρευνάς του και τα σημαντικά συμπεράσματα που παρουσίασε. Η βάθος και η προσοχή στις λεπτομέρειες της μελέτης του ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Οι Fylatos Publishing / Εκδόσεις Φυλάτος και ο κ. Haris Koudounas ευχαριστούν θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση. Η παρουσία σας και οι ερωτήσεις σας εμπλούτισαν ουσιαστικά αυτή την βραδιά γνώσης και ιστορικής αναδρομής.

Ας συνεχίσουμε να εξερευνούμε μαζί τις σελίδες της ιστορίας μέσα από τα βιβλία που μας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο, ανακαλύπτοντας και μαθαίνοντας για την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που έρχονται σύντομα!

 

Η Ιερά Σινδόνη & η Αγία Οικία της Θεοτόκου – Η διέλευση από την Αθήνα -ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΙΣΤΕΡΚΙΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΡΧΙΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΟΜΑΤΣΙΝΙ – ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ

ΤΟΥ “ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΙΣΟΨΗΦΙΑΣ”

 

 

Η μελέτη, εκτεταμένη σε τρία μέρη, αρχίζοντας ειδικά από τον “διάδρομο της Ναζαρέτ”, αποτελεί μία συμβολή στραμμένη στο να παρέχει εφικτές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να επιδιώξει με αυτές, στο να διαμορφώσει υποθέσεις, που αφορούν την τοποθεσία που θα μπορούσε να είχε φιλοξενήσει έστω και για λίγο διάστημα την Σινδόνη πρώτα και στη συνέχεια ή ταυτόχρονα, την Αγία Οικία της Θεοτόκου.

Η παρούσα έρευνα, προτίθεται στο να ανασχηματίσει την παλαιά “Οδό των Αγγέλων”, τοποθετούμενη μεταξύ του Δουκάτου των Αθηνών, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, μία από τις τέσσερις πορείες – την τρίτη, σε χρονολογική σειρά – ακολουθούμενη από την μετατόπιση της Αγίας Οικίας, πρίν την άφιξή της στο Λορέτο. Τίθεται ο στόχος επίσης, της παροχής πληροφοριών σχετικά με την “συζητημένη διέλευση” της Σινδόνης από την Αθήνα, τοποθετώντας υπό έμφαση, ορισμένα σημαντικά στοιχεία που τα δύο κειμήλια (η Σινδόνη και η Αγία Οικία του Λορέτο), έχουν από κοινού. Η μελέτη παρέχει καινούργια κριτήρια αξιολόγησης, έτσι ώστε να υπάρξει η περισυλλογή και ο ανασχηματισμός των ενδεχόμενων “κενών” της ιστορίας, καθώς και της γνώσης, σχετικά με τα παλαιά κάστρα της Θεσσαλίας, αναλύοντας και ερμηνεύοντας τα αρχαία σύμβολα που και σήμερα υπάρχουν ακόμη στα μοναστήρια και στις βυζαντινές εκκλησίες του 12ου και 13ου αιώνα, σημαντικές στάσεις στο έπος της αυτοκρατορικής οικογένειας των Κομνηνών και αργότερα, των Αγγέλων Δούκα Κομνηνών.

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.