HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει – Γετι η δύναμη του ακόμη .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει – Γετι η δύναμη του ακόμη .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας προτείνει – Γετι η δύναμη του ακόμη .

        

“Γετι η δύναμη του ακόμη” της Μαρίνας Γιώτη

 

από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Περιγραφή Είναι τελικά οι ικανότητες και ο χαρακτήρας μας δεδομένα και δεν μπορούν ν’ αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκειά της ζωής μας ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

 

 

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.

 

Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

 

 

Book Review

 

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που σίγουρα βοηθάει ένα παιδί να γεμίσει αυτοπεποίθηση και να μην απογοητεύεται με την πρώτη αποτυχία στη ζωή του, είτε αυτή μπορεί να είναι στο σπίτι, είτε στο σχολείο, είτε στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

 

 

Το Γετι είναι ο φανταστικός φίλος του αγοριού ο οποίος λειτουργεί ως η εσωτερική φωνη του παιδιού και του υπενθυμίζει πως όλα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να περιμένει.

 

 

Τέτοια βιβλία είναι πολύ σημαντικό να τα έχουμε στην βιβλίοθήκη μας, ώστε τα παιδιά να εμψυχώνονται και να αναπτύσσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

 

 

Με μία πολύ ωραία εικονογράφηση και ένα λιτό και κατανοητό κείμενο το παιδί υιοθετεί και εκείνο ασυνείδητα το δικό του “εσωτερικο Γετι” το οποίο του δίνει ελπίδα, δύναμη και θάρρος να συνεχίσει ότι κάνει έχοντας πάντα στο μυαλό του πως δεν πρέπει να τα παρατάμε από την πρώτη προσπάθεια.

 

 

Ένα ακόμα λοιπόν διαμαντάκι το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

 

Καλή Ανάγνωση

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

                         

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.