HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΒασικές έννοιες της Πολιτικής Επιστήμης.

Βασικές έννοιες της Πολιτικής Επιστήμης.

Βασικές έννοιες της Πολιτικής Επιστήμης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Το πα­ρόν βι­βλίο είναι ένας εισα­γω­γι­κός οδη­γός για τις βα­σι­κές έν­νοι­ες της πο­λι­τι­κής επι­στή­μης, ιδι­αί­τε­ρα χρή­σι­μος για κά­θε εν­δι­α­φε­ρό­με­νο για την πο­λι­τι­κή κα­θώς και για φοι­τη­τές που επι­θυ­μούν να κα­τα­νο­ή­σουν τις βα­σι­κές έν­νοι­ες της πο­λι­τι­κής επι­στή­μης.

Οι έν­νοι­ες είναι τα «ερ­γα­λεία» με τα οποία σκε­φτό­μα­στε, ασκού­με κρι­τι­κή, επι­χει­ρη­μα­το­λο­γού­με, εξη­γού­με και ανα­λύ­ου­με.

Οι πο­λι­τι­κές έν­νοι­ες δεν είναι τί­πο­τα λι­γό­τε­ρο από τα δο­μι­κά στοι­χεία της πο­λι­τι­κής κα­τα­νό­η­σης: ο πο­λι­τι­κός κό­σμος, με λί­γα λό­για, ση­μαί­νει αυτό που μας λέ­νε οι έν­νοι­ές μας ότι ση­μαί­νει. Όμως, οι πο­λι­τι­κές έν­νοι­ες είναι επί­σης εξαι­ρε­τι­κά ρευ­στές και υπό­κει­νται σε αντι­πα­ρά­θε­ση. Πράγ­μα­τι, η πο­λι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση είναι συ­χνά μια αντι­πα­ρά­θε­ση σχε­τι­κά με τη σω­στή χρή­ση των όρων.

Αυτό το βι­βλίο πα­ρέ­χει έναν προ­σι­τό και πε­ρι­ε­κτι­κό οδη­γό βα­σι­κών εν­νοι­ών που συ­να­ντού­με στην πο­λι­τι­κή ανά­λυ­ση. Κά­θε έν­νοια ορί­ζε­ται με σα­φή­νεια και πλή­ρως, και ερευ­νά­ται η η σπου­δαι­ό­τη­τά της για την πο­λι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση και την πο­λι­τι­κή κρι­τι­κή. Η εισα­γω­γή εξη­γεί πώς χρη­σι­μο­ποι­ού­νται οι πο­λι­τι­κές έν­νοι­ες και γι­α­τί συ­χνά γί­νο­νται αντι­κεί­με­να κα­κής χρή­σης.

Το Βα­σι­κές Έν­νοι­ες της Πο­λι­τι­κής Επι­στή­μης συ­νι­στά ένα πο­λύ­τι­μο βο­ή­θη­μα και ένα ιδα­νι­κό εγ­χει­ρί­διο για τη με­λέ­τη της πο­λι­τι­κής.

Ο Andrew Heywood έχει δι­α­τε­λέ­σει αντι­πρύ­τα­νης του Croydon College και δι­ευ­θυ­ντής σπου­δών στο Orpington College της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας, με εικο­σα­ε­τή εμπει­ρία στη δι­δα­σκα­λία θε­μά­των πο­λι­τι­κής επι­στή­μης και δι­α­κυ­βέρ­νη­σης. Είναι ο συγ­γρα­φέ­ας πο­λύ δη­μο­φι­λών εγ­χει­ρι­δί­ων, όπως Essentials of UK PoliticsGlobal PoliticsPolitics και Political Ideologies. Ο Heywood σή­με­ρα ερ­γά­ζε­ται ως ανε­ξάρ­τη­τος συγ­γρα­φέ­ας και σύμ­βου­λος.

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.