HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής προτείνει – Λίγη Μαγεία γύρω μας.

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής προτείνει – Λίγη Μαγεία γύρω μας.

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής προτείνει – Λίγη Μαγεία γύρω μας.

Βιβλιοπροταση📚5+

“Λίγη Μαγεία γύρω μας” του Fabrice Colin σε εικονογράφηση Adrien Mangournet από τις εκδόσεις @metaixmiobooks

 

Εξώφυλλο:σκληρό Σελίδες:40 Διαστάσεις:24×39cm

 

Τίτλος πρωτοτύπου: Un peu de magie dans l’air

Περιγραφή

Όλα είναι γκρίζα γύρω από τον μικρό Πιερ, και η μητέρα του έχει χάσει το χαμόγελό της. Πώς να της φέρει πίσω τη χαρά, πώς να της προσφέρει τα χρώματα που της λείπουν; Να όμως που μια συνάντηση μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας!

Ένας εκκεντρικός ηλικιωμένος κύριος θα του αποκαλύψει το πολύτιμο μυστικό του: Αν ξέρουμε πώς να ανοίξουμε τα μάτια μας και να κοιτάξουμε πραγματικά, θα δούμε όλη την ομορφιά του κόσμου και θα μπορέσουμε να τη μοιραστούμε με αυτούς που αγαπάμε. Η ζωή μπορεί να γίνει απολαυστική, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μαγεία…

 

Ένα μαγευτικό παραμύθι για τη δύναμη της ονειροπόλησης και της φαντασίας, γραμμένο από έναν μετρ του είδους, με εντυπωσιακή εικονογράφηση.

 

 

Ένα υπέροχο βιβλίο με μαγευτική και ιδιαίτερη εικονογράφηση!

 

Το βιβλίο αυτό με πλούσιο και εξαίρετο λεξιλόγιο, βοηθάει τα μικρά παιδιά να ταξιδέψουν με την φαντασία τους και συνάμα να εμπλουτίσουν την σκέψη και το λεξιλόγιο τους.

 

Κάθε του σελίδα και ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή με χαρούμενες πιτσιλιες αισιοδοξίας, που χρωματίζουν έναν μουντό και γκρίζο κόσμο μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.

Η αφήγηση είναι τόσο περιγραφική που νομίζεις πως όλα όσα συμβαίνουν στις σελίδες του τα ζεις και εσύ μαζί τους.

Διαβάζοντάς το θα βρεις πολλές μικρές αλλά σπουδαίες λεπτομέρειες, οπως είναι οι πεταλούδες του βιβλίου, όπου άνετα θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τις σκέψεις και την ψυχική διάθεση του κάθε ανθρώπου.

Ευχάριστο, ευφάνταστο, αισιόδοξο, πολύχρωμο και πάνω απ’ όλα τόσο ιδιαίτερο.

 

Ένα θετικό βιβλίο που εξάπτει την φαντασία των παιδιών, δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ωθεί τα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων με την δύναμη, του να ταξιδεύεις τις σκέψεις σου μέσα από τον γραπτό λόγο!

 

Η Τσιαουσιδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.