HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςELAN VITAL – Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

ELAN VITAL – Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

ELAN VITAL – Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

ELAN VITAL

 

Ένα βιβλίο με φόντο την μεταπολιτευτική Αθήνα!

«Όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν έξυπνα σχέδια.
Η ικανότητα να ξεπερνάς όλα τα εμπόδια και να τα υλοποιείς,
ξεχωρίζει τους λίγους επιτυχημένους από τους πολλούς έξυπνους.»

Νίκος Εμπέογλου

Αυτό, να το θυμάστε πάντα:

«Ανεβαίνω επίπεδο σημαίνει υπερβαίνω αντιθέσεις».

 

 

Η ιστορία μας περιγράφει την παράλληλη πορεία δύο ανθρώπων που διαγράφουν τον κύκλο τους ανεξάρτητα, σε δύο πράξεις, που αρχίζουν το 1967, για να σμίξουν, πιο ώριμοι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

 

Ανάμεσα στα τανκς, τα ταβερνάκια και τις μπουάτ της Πλάκας, τους θηριώδεις υπολογιστές με τις μηδαμινές δυνατότητες και την αποκατάσταση της πολύπαθης δημοκρατίας, μια ολόκληρη κοινωνία νέων ανθρώπων, ποτισμένων με ακόρεστη δίψα για ζωή, για έρωτα και ευημερία, ξυπνά. Ο κόσμος γύρω τους βράζει. Μπορεί να τους προσφέρει ό,τι κι αν ονειρευτούν. Αρκούσε, τότε, να απλώσεις το χέρι σου και τίποτα και κανένας δεν μπορούσε να σε εμποδίσει να το αποκτήσεις.

 

Έπρεπε όμως να έχεις μέσα σου την Élan vital, τη ζωτική εκείνη δύναμη που μας επιτρέπει να αλλάξουμε τον ίδιο τον εαυτό μας και να διαμορφώσουμε το σύμπαν γύρω μας. Τη Δύναμη που οδηγεί τον δρόμο στο μέλλον μας και ποδηγετεί τις πνευματικές μας αναζητήσεις.

 

Στην ταραχώδη εποχή των απεριόριστων δυνατοτήτων, δύο ζωές συγκλίνουν, οδηγημένες από μια ακαταμάχητη δύναμη που διαμορφώνει το πεπρωμένο  και τον κόσμο γύρω τους.

 

 

Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ζει στα 75 του την τέταρτη ζωή του, ως νέος συγγραφέας και επαγγελματίας μάγειρας. Την πρώτη του ζωή, λίγο πριν και μετά την αποφοίτησή του από το ΕΜΠ, την έζησε ως σύμβουλος management και επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων. Αυτή φόρτωσε στον Χάρη να ζήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τη δεύτερη ζωή του την έζησε ως ξενοδόχος, ως CEO και γενικός διευθυντής του Ιstron Bay, από όπου απεχώρησε για να δημιουργήσει την οικογενειακή επιχείρηση «Βίλες Ίστρον».  Αυτή πολεμάει να την ξεφορτώσει στα δύο από τα τρία παιδιά του. Την τρίτη ζωή, την πιο συναρπαστική, την έζησε ως πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, κατ’ άλλους ως «πάπας της κρητικής γαστρονομίας», τριγυρίζοντας στην Κρήτη και παντού στον κόσμο, οργανώνοντας εκδηλώσεις, διδάσκοντας, πιστοποιώντας εστιατόρια και εκφωνώντας πύρινους λόγους για τον πολιτισμό της γεύσης. To 2000 ανταμείφθηκε με βραβείο Κυβέρνησης μη Κυβερνητικών από τον αείμνηστο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Την ίδια περίοδο διδάσκει management με τον φίλο και στενό του συνεργάτη Νίκο Σκουλά και εκδίδει το βιβλίο «Ηγεσία, η Τέχνη της Αλλαγής». Και τώρα, στην τέταρτη ζωή του, βάλθηκε να μιλήσει για όλα αυτά και για άλλα που δεν αξίζει να σας ζαλίσει, όπως η πραγματεία του για τη «Συστημική» που θα τη γνωρίσετε, αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο.

 

                                                                                                                                                                                           

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.