HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΣτον γιο μου – Αλμπέρτο Πελάϊ.

Στον γιο μου – Αλμπέρτο Πελάϊ.

Στον γιο μου – Αλμπέρτο Πελάϊ.

 

Στον γιο μου – Αλμπέρτο Πελάϊ.

Μεταφραση Σουζάνα Παπαφάγου.

Αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από την επιθυμία μου να σου πω εκείνα τα λόγια που θα ήθελα να είχα ακούσει όταν ήμουν στην ηλικία σου. Προέρχεται από την επιθυμία να σου δείξω έναν διαφορετικό και πιο υγιή τρόπο να είσαι αρσενικό και άντρας (εγώ είμαι ήδη άντρας, εσύ σχεδόν), έναν τρόπο που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ισορροπία με τον εαυτό μας και με τους άλλους – έναν τρόπο διαφορετικό από εκείνο που κληροδότησαν στα αγόρια οι προηγούμενες γενιές. Αλμπέρτο Πελάι.

 

 

Ο Αλμπέρτο Πελάι είναι γιατρός και ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων. Αφορμή για αυτό το βιβλίο αποτέλεσε η ψυχική ρωγμή που άνοιξε μέσα του στην αρχή του καλοκαιριού του ’22 όταν πληροφορήθηκε από τον έφηβο γιο του ότι μια συμμαθήτριά του δολοφονήθηκε από τον πατέρα της. Το σκάνδαλο, που ακουμπά στην παιδοκτονία, τη γυναικοκτονία και την αιμομιξία, πήρε μέσα του τόσο βάθος και πλάτος, αν και ο ίδιος ενισχυμένος ψυχικά ως ψυχοθεραπευτής, που αναρωτήθηκε με τρόμο αν και πώς ο γιος του και γενικότερα οι σημερινοί έφηβοι της Ιταλίας μπορούν να το αντέξουν και να το διαχειριστούν. Η απάντησή του ήταν «όχι», δεν το μπορούν, γιατί είναι ανεκπαίδευτοι ψυχικά στο να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις είτε έρχονται από τη χαρά είτε από τον πόνο. Είναι ανέτοιμοι γιατί είναι εγκλωβισμένοι στον μύθο του «σκληρού άντρα» που δεν έχει συναισθήματα ή, αν έχει, οφείλει να μην τα εκδηλώνει. Από τον πρόλογο του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, ψυχίατρου – ψυχαναλυτή

 

 

Το περασμένο καλοκαίρι έκανα μακροβούτια στην θάλασσα των λέξεων του @alberto_pellai … ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο που μετέφρασα επιτελώντας το επιστημονικά… αυτή η φωτό είναι τραβηγμένη την τελευταία μέρα μετάφρασης… ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την πρόταση να είμαι εγώ η «φροντιστήρια αυτού του σπουδαίου βιβλίου»
Σύντομα θα πούμε και θα γράψουμε πολλά ακόμα… πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο που αναφέρεται σε μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις… εκείνη του πατέρα και γιου και για το πως αυτή η σχέση διαμορφώνει και εξυγιαίνει ένα ολόκληρο σύστημα σχέσεων κυρίως στην σημερινή κοινωνία! Στους άντρες του αύριο λοιπόν!
https://www.psichogios.gr/el/agaphmeno-moy-agori.html ! Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο το αγάπησα και εγώ…@psichogiosbooks

Σπούδασα στην Ιταλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας της Πάρμα, στο πενταετές πρόγραμμα ‘Αναπτυξιακή Κλινική Ερευνητική Ψυχολογία’.Επέστρεψα στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο  «οικογενειακή θεραπεία και σεξουαλική διαφορετικότητα » και ξεκίνησα αμέσως πενταετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου πια είμαι τακτικό μέλος.

Το 2011 ξεκίνησα να παρακολουθώ  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών για 4 χρόνια.Έχω παρακολουθήσει και ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρία και συνεχίζω να καταπιάνομαι με εκπαιδεύσεις και εποπτικές συνεδρίες.Τα τελευταία 10 χρόνια έχω υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης στο Αιγινήτειο νοσοκομείο ως ομαδική αναλύτρια στο Τμήμα Διαταραχής Προσωπικότητας.

Το 2008 ξεκίνησα να εργάζομαι ιδιωτικά στο γραφείο μου με οικογένειες, ζευγάρια, ομάδες και ατομικά (ενήλικες, εφήβους και παιδιά,).Το 2018 ονειρεύτηκα να δημιουργήσω έναν χώρο θεραπείας και τέχνης, όπου θα συνεχίσω να δουλεύω ατομικά και ομαδικά μέσω της αναλυτικής ψυχοθεραπείας αλλά θα πραγματοποιούνται παράλληλα, ομάδες ζωγραφικής και Πύλου κυρίως (σε συνεργασία με καλλιτέχνες), ομάδες δημιουργικής γραφής, ομάδες συμβουλευτικής γονέων και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Το όνειρό μου ξεκινά να ζωντανεύει σε μια δύσκολη περίοδο, της πανδημίας, μιας και «αναγκάστηκα» να αλλάξω χώρο λόγο τετραγωνικών (έπρεπε να μεταφερθώ, μετά τα 13 χρόνια, σε μεγαλύτερο χώρο).Από το 2013 γράφω στο περιοδικό Τaλκ (περιοδικό για γονείς), αναπτύσσοντας κυρίως ψυχολογικά θέματα, και μιλώ για την ευεργετική ιδιότητα των βιβλίων μέσα από τη στήλη μου «Μια ψυχολόγος διαβάζει βιβλία ».

θα με βρείτε στο https: www.humansoulroots.com

ΣΟΥΖΑΝΑ ΤΖ. ΠΑΠΑΦΑΓΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΡΜΑΣ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Διαταραχών προσωπικότητας Α’ ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

storytellinghumans.com

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.