HomeΑρθρογραφίαΔιάφορα ΆρθραΚυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» το ένθετο «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης».

Κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» το ένθετο «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης».

Κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» το ένθετο «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης».

 

 

Μια ακόμη προσπάθεια η οποία μας γεμίζει χαρά και ελπίδα, πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά από το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, μετά από σχετική πρόσκληση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Οι μαθητές μέσα από τα άρθρα τους, μίλησαν για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα τους, μίλησαν για θέματα παράδοσης και εξέφρασαν προβληματισμούς.

Μακριά από όλα όσα σκοτεινιάζουν την καθημερινότητα τους, οι μαθητές, μας έδειξαν πως υπάρχει φως, αρκεί να στέψουμε την ματιά μας προς το μέρος του. Πως μπορούμε να πάμε μπροστά μόνο γνωρίζοντας το παρελθόν και τις ρίζες μας και πως, μόνο μέσα από την ανταλλαγή απόψεων,  την έκφραση προβληματισμών και αμφιβολιών πραγματοποιούνται υγιείς και γόνιμες συζητήσεις, γνωριζόμαστε, μοιραζόμαστε και πηγαίνουμε μπροστά.

Θερμά συγχαρητήρια στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Στους καθηγητές και καθηγήτριες που προφανώς, στέκονται αρωγοί και φωτεινοί φάροι για τα παιδιά αυτά και φυσικά θερμά συγχαρητήρια στο Λυκειάρχη Εμμανουήλ Λυρατζόπουλο, έναν πράγματι φωτεινό Δάσκαλο.

Είστε φτιαγμένοι για μεγάλα, προετοιμαστείτε!

 

politismikos

 

 

 

Την Κυριακή 17/03/2024 κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» το ένθετο «ΤΟ ΒΗΜΑ της Ξάνθης», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαθητικές Εφημερίδες» του Βήματος.

 

Την οργάνωση και σύνταξη του φύλλου ανέλαβε το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, μετά από σχετική πρόσκληση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ». Στο ένθετο φιλοξενούνται άρθρα μαθητών και μαθητριών του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, τα οποία αποτυπώνουν τόσο θέματα από την παράδοση και τη σύγχρονη καθημερινότητα της Ξάνθης, όσο και τους προβληματισμούς τους για τη σχολική ζωή.

Παράλληλα, την Πέμπτη 14/03/2024 εκπρόσωποι της δημοσιογραφικής ομάδας των μαθητών και μαθητριών του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συμμετείχαν στο συνέδριο «East Macedonia Thrace Forum II» μαζί με μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, που συνέταξαν αντίστοιχα τις μαθητικές εφημερίδες των πόλεων τους.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συνομίλησαν αλλά και έθεσαν ερωτήσεις σε υπουργούς, βουλευτές, επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους κομμάτων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, αλλά και δημοσιογράφους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.