HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Παιδαγωγός Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο δικός μου θησαυρός.

Η Παιδαγωγός Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο δικός μου θησαυρός.

Η Παιδαγωγός Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο δικός μου θησαυρός.

Αυτός που πετάει μόνος, έχει τα δυνατότερα φτερά.

 

 

 

“Ο δικός μου θησαυρός” της Γιολάντα Τσορωνη-Γεωργιαδη σε εικονογραφιση Howarth Daniel από τις εκδόσεις Σαββάλας.

 

Εξώφυλλο:σκληρό
Σελίδες:28
Διαστάσεις:28×26cm

 

Περιγραφή👇🏼

Η Μαργαρίτα, η μικρή βίδρα, αισθάνεται ασφαλής όταν τα βράδια κρατάει το χέρι της μαμάς και του μπαμπά της.

Τόσο ασφαλής, που επιμένει να κρατάει το χέρι της μητέρας της και την ημέρα!
Φοβάται να κολυμπήσει μόνη της, προπαντός όμως φοβάται μη χαθεί.

Ποιος θα βοηθήσει τη μικρή να αντιμετωπίσει τους φόβους της και να την ελευθερώσει από αυτούς;

Το βιβλίο αυτό μας μιλάει για τις φοβίες που μπορεί να έχουν τα παιδια (όπως και η μικρη αυτή βιδρα) και συγκεκριμένα για την εξάρτηση που έχουν από τους γονείς τους ειδικά σε μικρές ηλικίες.

Περνώντας διάφορα στάδια τα παιδιά αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες αλλά και συναισθηματικούς δεσμούς κατα την διάρκεια των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν να εξελίσσονται, να αυτονομουντε και να πιστεύουν πιο πολύ στις δυνάμεις τους αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Εδώ η μικρή μας βίδρα με την βοήθεια και την παρότρυνση των δικών της ανθρώπων προσπαθεί να αυτονομηθεί και να χαρεί το παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα παιδιά,αν και ο φοβος της είναι αυτός που βάζει το φρένο.

Εκεί έρχεται και η αφορμή με την ανακάλυψη ενός μαργαριταριου που θα της δώσει την δύναμη να το τολμήσει, να προσπαθήσει και στο τέλος να καταφέρει να κολυμπήσει μόνη της!

Επίσης αυτό το βιβλιο θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για παιδιά που ξεκινάνε δειλα δειλά να μαθαίνουν κολύμπι,αλλά και γιατί όχι και για άλλες νέες δραστηριότητες για τις οποίες ο φόβος τους κραταει πίσω ( πχ ποδήλατο κ.α)

 

Ευχάριστο, ευκολοδιαβαστο και με γλυκιά εικονογραφιση.

😉Καλή Ανάγνωση❤️

 

 

 

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.