Βαλίτσα και….φύγαμε!
Βαλίτσα και….φύγαμε!
Θυµάµαι ότι από µικρή κοιτούσα µε µεγάλο ενδιαφέρον τους χάρτες στον σχολικό άτλαντα. Σχεδίαζα µε µολύβι διαδροµές ενώνοντας πόλεις µεταξύ τους, αρχικά στην Ευρώπη, αργότερα όµως και σε Αµερική, Ασία, Αφρική. Σκεφτόµουν πως όταν θα µεγαλώσω, θα επισκεφτώ πόλεις, χώρες και τοπία.
Τον άτλαντα τον έχω ακόµη και οι µολυβιές µαρτυρούν µέχρι σήµερα τα όνειρα που έκανα πιτσιρίκα. Τα οποία κατάφερα να πραγµατοποιήσω χρόνια αργότερα. Μάλιστα, τα περιγράφω στο βιβλίο που κρατάς.
Δώσε µου, λοιπόν, το χέρι σου και θα ταξιδέψουµε µαζί.
Βαλίτσα και… φύγαµε για Mexico, Bhutan, New York City, Toronto, Pittsburgh, French Polynesia, Zambia, Tanzania.
Η Χριστίνα Αντωνιάδου έχει ζήσει στη Δανία, στην Ελλάδα, στη Γερµανία, στη Νότια Αφρική και στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια γερµανικών, υπεύθυνη σεµιναρίων και συντονίστρια διαφόρων projects στο Goethe-Institut. Ταυτόχρονα συνεργαζόταν µε τους εκδοτικούς οίκους Καραµπάτος και Hueber Hellas γράφοντας και παρουσιάζοντας βιβλία για την εκµάθηση της γερµανικής γλώσσας.
Η ζωή σε διάφορες χώρες τής πρόσφερε νέες και ενδιαφέρουσες εµπειρίες τις οποίες κατέγραψε σε σύντοµα επεισόδια. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο «Η Jacaranda ανθίζει πάντα την άνοιξη, δηλαδή τον Οκτώβριο», στο οποίο παρουσιάζει µε χιούµορ και αυτοσαρκασµό τη ζωή της στη Νότια Αφρική.
Η συγγραφέας λατρεύει τα ταξίδια. «Αρχικά ήταν το χόµπι µου. Με τον χρόνο εξελίχθηκε σε πάθος, σε στάση ζωής».
«Βαλίτσα και … φύγαµε», είναι το δεύτερο της έργο, στο οποίο παίρνει τον αναγνώστη µαζί στα ταξίδια της για να του δείξει τα µέρη όπου έχει βρεθεί. Μαζί γελάνε µε τις αναποδιές που της τυχαίνουν. Παρέα απολαµβάνουν την κάθε χώρα που επισκέπτονται και την κάθε ιδιαιτερότητα που συναντούνε. Ετοιµάζουν τη βαλίτσα και φεύγουν για κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και για πιο µακρινούς προορισµούς:
Mexico, Bhutan, New York City, Toronto, Pittsburgh, French Polynesia, Zambia, Tanzania.
Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά την αγορά, να επισκέπτεται οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.