HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΤο μικρό νησί – Λαδά Έφη.

Το μικρό νησί – Λαδά Έφη.

Το μικρό νησί – Λαδά Έφη.

   

 

Λαδά Έφη

Το μικρό νησί.

 

Η βραβευμένη εικονογράφος Έφη Λαδά, παρουσιάζει  το νέο της παραμύθι. Άλλη μια τρυφερή ιστορία με έντονο λυρισμό, η οποία ξυπνά ένα πολύχρωμο πλήθος συναισθημάτων, ικανή, να μας ταξιδέψει πολύ μακριά μέσα από μια ακόμη, ονειρική εικονογράφηση.

 

 

Μιλά για το θάρρος και τη δύναμη της θέλησης, τη διαχείριση της απώλειας, τη δύναμη των αναμνήσεων που κρατάμε όλοι σφιχτά, βαθιά μέσα στην ψυχή μας, σε ένα τόπο ξεχωριστό,  ηλιόλουστο, φωτεινό, ένα τόπο που μας δυναμώνει, που μας διαμόρφωσε και  συνεχίζει να μας διαμορφώνει.

 

 

Η Έφη Λαδά μιλά για μια ακόμη φορά στην καρδιά μας, μιλά για την αγάπη, για το νοιάξιμο, για τις αγκαλιές, τις στιγμές, τα χαμόγελα, για τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους που πέρασαν, αλλά δε θα φύγουν ποτέ από τη ζωή μας.

 

 

 

 

 

 

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό της Αχαΐας. Σπούδασε σε εργαστήρι ζωγραφικής και έχει εικονογραφήσει πάνω από 130 βιβλία και αρκετά εξώφυλλα. Βιβλία με δική της εικονογράφηση έχουν μεταφραστεί στα Ιταλικά, στα Κορεάτικα, στα Ρωσικά, στα Κροατικά, στα Ρουμάνικα, στα Τουρκικά και στα Κινέζικα και στα Φλαμανδικά. Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μερικές από τις οποίες είναι:

 

  • 15aMostrainternazionaled’illustrazioneperl’infanzia στο Surmente της Ιταλίας
  • Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Bologna,
  • 26thinternationalexhibitionofIllustrationsστοΣαρμέντε
  • BIBIANA, InternationalHouseofArtforChildren (2011, 2015)

Το 2017 με το βιβλίο της «Τις Κυριακές στο πάρκο…», είναι στη βραχεία λίστα του παγκόσμιου διαγωνισμού εικονογράφησης Nami Concours 2017.

  • Tο 2018 το βιβλίο της «Μια ξεχωριστή Κυριακή» (A Unique Sunday) πήρε το δεύτερο βραβείο (silver medal) στον παγκόσμιο διαγωνισμό Key Colours Illustrator’s Award.
  • 2019 «Οι μέρες της Σιωπής» στην βραχεία λίστα των βραβείων του Ελλ. Τμήματος της ΙΒΒΥ.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.