HomeΓύρω από ένα βιβλίοΑνακοινώσεις«Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη»: Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

«Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη»: Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

«Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη»: Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

«Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη

Σημειώματα για μια περίπλοκη σχέση»

 

του Γ. Τριανταφυλλίδη

 

 

 

Οι εκδόσεις Επίκεντρο διοργανώνουν την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, Αθήνα), εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη «Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη. Σημειώματα για μια περίπλοκη σχέση».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών
  • Ρούλλα Καμιναρά, Ανώτατο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Βαγγέλης Καλπαδάκης, Διπλωμάτης

και ο συγγραφέας του βιβλίου, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος.

 

Η πορεία της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία, τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν και τα γεγονότα που τη σφράγισαν, σε ένα λεπτομερές και ιδιότυπο χρονικό, συγκροτημένο από άρθρα και δημόσια σχόλια, που περνούν τη συνθήκη της επικαιρότητάς τους από το φίλτρο της βιωματικής εμπειρίας και της γνήσιας γνώσης των πολιτικών και ιστορικών συμφραζομένων. Και πάνω απ’ όλα η δημιουργική αγωνία να τοποθετηθούν τα πάντα μέσα στο μεγάλο ευρωπαϊκό κάδρο και να σημανθούν σωστά οι διαδρομές που αναλογούν στην Ελλάδα σε αυτό το περίπλοκο και διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο.

Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο Σωτήρης Ντάλης, «Με έναν ιδιαίτερο λόγο και με εύστοχο τρόπο ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης αφηγείται και ερμηνεύει, μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα, πώς η Τουρκία του Ερντογάν έχασε τα τελευταία χρόνια την ευρωπαϊκή της προοπτική και πέρασε στον απόλυτο έλεγχο του προσωποπαγούς καθεστώτος που εγκαθίδρυσε ο Τούρκος πρόεδρος».

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω:

https://youtube.com/live/7YKK0FDaIQk και https://www.facebook.com/epikentro.publishers/live/

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.