HomeΓύρω από ένα βιβλίοΠαραμύθιΗ Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο θυμός – Του Όουεν ΜακΛαφλιν .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο θυμός – Του Όουεν ΜακΛαφλιν .

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία προτείνει – Ο θυμός – Του Όουεν ΜακΛαφλιν .

 

 “Ο θυμός” του Όουεν ΜακΛαφλιν σε εικονογράφηση Πολι Ντανμπαρ απο τις εκδόσεις @metaixmiobooks

Τίτλος πρωτοτύπου: The Roar

Η χελώνα ήθελε να κάνει τόσα πράγματα!Να παίξει τόσα παιχνίδια, να σκαρφαλώσει σε τόσες πέτρες… Όμως –ουπς!– αναποδογύρισε!Τώρα πια δεν είναι καθόλου χαρούμενη.Και είναι μάλιστα τόσο εκνευρισμένη,που δε θέλει ούτε αγκαλιές. Θα βρει ο σκαντζόχοιρος τον τρόπο να της συμπαρασταθεί και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη δύσκολη στιγμή και τον θυμό της;

Εάν προσπαθείς να εξηγήσεις στο μικρό σου παιδί, τι είναι ο θυμός και πώς να το αντιμετωπίσει, αυτό είναι το πιο κατάλληλο βιβλίο που μπορείς να βρεις.

Ο συγγραφέας των παιδικών best seller βιβλίων “Η αγκαλιά”, “Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε”  και “Η πιο μεγάλη αγκαλιά” , επιστρέφει και φέρνει μαζί του ένα ακόμα εκπληκτικό βιβλίο,το οποίο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα.

Με την ίδια λιτή μα εκπληκτική εικονογράφηση του, βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το συναίσθημα του θυμού και συνάμα, τους βοηθάει να το ξεπεράσουν, έχοντας ως βάση πάντα την ενσυναίσθηση, την αλληλοβοήθεια και την κατανόηση.

Η σοφή Κουκουβάγια είναι εκεί για να καθοδηγήσει την κατάσταση, αφήνοντας όμως τους δύο φίλους να συνδεθούν, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά με μεγάλα συναισθήματα, θα τα βοηθήσει να νιώσουν πιο ασφαλή με τα συναισθήματα τους, βρίσκοντας τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα.

Καλή Ανάγνωση

Η Τσιαουσίδου Παπαδοπούλου Μαρία γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε όλα τα παιδικά της χρόνια εκεί. Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε την μεγάλη αγάπη που είχε για τα παιδιά και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τον άντρα της και τα τρία τους παιδιά.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει με την οικογένειά της και εργάζεται στην Ξάνθη ως παιδαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε παιδικό σταθμό. Στο ενδιάμεσο παρακολούθησε ως Erasmus Student μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Catholic University College of South-West-Flander (Katho) στο Kortrijk του Βελγίου. Εκεί ανακάλυψε και ένα νέο παιδαγωγικό σύστημα το οποίο ακολουθεί προσαρμοσμένα έως και σήμερα στην ζωή και τη δουλειά της.

Η παιδαγωγική αυτή μέθοδος είναι η Waldorf, γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία του Ρούντολφ Στάινερ. Η μέθοδος αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη σκέψη των παιδιών. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία το δημιουργικό, ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι.

Εμπνευσμένη λοιπόν από αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδόν ολοκληρώσει και το πρώτο της παιδικό βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αγαπημένες παιδαγωγικές μεθόδους όπως αυτή του Waldorf, του Regio Emilia και της Montessori καθώς και την αυτονομία, την ενσυναίσθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Η μεγάλη αγάπη της για το παιδί και το βιβλίο την οδήγησε ώστε να δημιουργήσει και την σελίδα της στο Instagram με το όνομα “mamas_little_book” όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.