HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΑηδονία – Ματίνα Μόσχοβη – Εκδόσεις Αρμός.

Αηδονία – Ματίνα Μόσχοβη – Εκδόσεις Αρμός.

Αηδονία – Ματίνα Μόσχοβη – Εκδόσεις Αρμός.

 

 

 

Αηδονία – Ματίνα Μόσχοβη – Εκδόσεις Αρμός.

 

Ο λόγος για να μην συνθλιβεί από την στοιχειώδη ανάγκη πρέπει να γίνει αυτός η στοιχειώδης ανάγκη.

Η «επιείκεια» στην Αηδονία δεν είναι η ελαφρυντική παραδοχή της συναναπηρίας μας αλλά η υπερήφανη αποδοχή της θνητότητάς μας. Δεν οδηγεί σε κάποια στομφώδη απονομή χάριτος αλλά  στην επίτευξη του υψηλότερου ανθρώπινου παρανομαστή.

Η «ανύστακτη ασυγκινησία» ή η χασμώμενη ευσυγκινησία παράγουν παγερά ομοιώματα ποίησης. Και αυτό η Αηδονία το ξέρει καλά. Θέλει το τραγούδι της να γίνει σκοπός και ετυμηγορία του σύμπαντος. Θέλει να διαφυλάξει την «ιερότητα των οστών» ώστε ποτέ να μην επιστρέφει η λύπη άδωρη και με άδεια χέρια. Η  Αηδονία αντλεί την ευγλωττία της από τον τάραχο της ψυχής μας που επιπλέει στο ανθρώπινο μέτρο.

 

Κίμων Ρηγόπουλος,

ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός

 

 

Η Ματίνα Μόσχοβη γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε τραγούδι και θέατρο. Συμμετείχε σε συγκρότημα πολιτικού τραγουδιού με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο θέατρο συμμετείχε σε πλήθος παραστάσεων κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη στην διδασκαλία γραφής και συνανάγνωσης δημιουργώντας το εργαστήριο Εαρπηγών. Από το 2017 συμμετέχει στην ομάδα καθηγητών- συμβούλων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, διδάσκοντας δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό τμήμα.

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.